Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejnavštěvovanějším filmem je stále Kráska a zvíře, Masaryk se propadl o polovinu

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Podle údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD) je nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech už druhý týden za sebou americký film Kráska a zvíře. Zaujal nový americký sci-fi snímek Život.

Hraná verze animované klasiky studia Walt Disney přilákala o víkendu do kin 59.500 diváků, kteří za vstupenky dali 8,5 milionu korun. Druhý zůstává film Masaryk, který vidělo o víkendu zhruba 20.000 lidí a snímek utržil 2,9 milionu korun. Návštěvnost i tržby se proti předchozímu víkendu propadly o polovinu.

Kolem 15.600 lidí přišlo o víkendu do kin na snímek Život, vyprávějící o šestičlenné posádce vesmírné stanice, která pátrá po důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Víkendové tržby filmu byly 2,2 milionu korun.

Další filmová novinka, Šmoulové: Zapomenutá vesnice, obsadila čtvrtou pozici. Americký animovaný film zhlédlo 9300 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 1,4 milionu korun. Na páté místo v žebříčku sestoupil akční film Logan: Wolverine, který se promítá čtyři týdny. O víkendu ho vidělo zhruba 8000 lidí. Z českých filmů se v první dvacítce drží pohádka Anděl Páně 2 na 13. místě.

Témata:  kina kultura

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy