Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejslavnější hudební skladatel Hans Zimmer se představí v Praze

Hans Zimmer
Hans Zimmer
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Nejvýznamnější filmový hudební skladatel současnosti, Hans Zimmer, přijede v rámci svého turné Live Tour 2016 koncertovat do Prahy. Proslavil se hudbou k filmům jako Piráti z Karibiku, Temný rytíř, Šifra mistra Leonarda, Lví král, Počátek, Rain Man nebo Sherlock Holmes. Zimmer vystoupí společně s mnohačlennou hudební skupinou, symfonickým orchestrem ČNSO a pěveckým sborem.

Rodák z Německa Hans Zimmer je považován za jednoho z nejúspěšnějších skladatelů filmové hudby současnosti. Začátky jeho hudební kariéry jsou spjaty s kapelou The Buggles, se kterou nahrál hit Video Killed the Radio Stars. Posléze se však začal věnovat práci pro film a jeho hudba k oscarovému filmu Rain Man mu doslova otevřela dveře do Hollywoodu. Spolupracoval také s režisérem Ridley Scottem, např. na filmech Thelma a Louise, Gladiátor nebo Hannibal.

Nejzásadnější filmy, ke kterým složil hudbu, jsou snímky Piráti z Karibiku, Gladiátor, Počátek, Šifra mistra Leonarda, Pearl Harbor, Hannibal, Tenká červená linie, Interstellar nebo Rain Man. Z animovaných filmů pak Lví král, Madagaskar, Princ Egyptský, Kung Fu Panda nebo Já padouch. Dosud Zimmer pracoval na více než stovce filmů a získal za ně věhlasná ocenění včetně Oscara, Zlatého globu i Grammy.

Zdroj: YouTube

Hudební těleso, se kterým Zimmer pojede turné, je složeno z předních světových hudebníků, které doplní Český národní symfonický orchestr. Turné je diváky velmi očekávané a v některých evropských metropolích byly vstupenky téměř ihned vyprodány. Kromě Prahy se Zimmer se svou show představí například v Londýně, Berlíně, Paříži, Vídni, Krakově nebo Sofii.

Koncert se usuteční 7. května 2016 v pražské O2 Areně.

Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediálním partnerem akce.

Témata:  Hans Zimmer O2 Arena koncert

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy