reklama

"Efektně dysfunkční rodinka získá novou hlavu rodiny v nečekané podobě pana Burnse, opustí Springfield a odstěhuje se za lepším do Bostonu, odhalí nebezpečnou podstatu Krustyho nových sladkostí a zažije adrenalinové vzrušení dětské lakrosové ligy," nastínila Jana Mrákotová z televize Prima.

Nejdéle vysílaný animovaný seriál nabídne ve své nové řadě rekordní 600. epizodu, což bude speciální čarodějnická epizoda, která paroduje filmy jako Hunger Games nebo Šílený Max.

Seriál s příběhy rodiny Simpsonových z města Springfield je na televizních obrazovkách k vidění už téměř 28 let. Předcházely mu krátké kreslené skeče, v nichž se rodina poprvé v televizi objevila v dubnu 1987. Pro studio Fox cenami ověnčený seriál a jeho hrdinové podle odhadů vydělali miliardy dolarů, víc než 500 milionů dolarů utržil v pokladnách kin celovečerní film z roku 2006 a další příjmy plynou z prodeje triček, figurek i stavebnic Lego s oblíbenými hrdiny.

V České republice se hrdinové seriálu vytvořeného Mattem Groeningem na obrazovce poprvé objevili v lednu 1993 na prvním kanálu České televize (ČT).

Štáchová namlouvala Lízu Simsonovou od počátku vysílání seriálu v Česku. Její přeobsazení Korolovou není v Simpsonových první. Hlas otce Homera od 13. řady ze zdravotních důvodů po Vlastimilu Bedrnovi převzal Vlastimil Zavřel, pana Burnse se po předloňské smrti Bedřicha Šeteny ujal Jan Vlasák. Stálicemi jsou Jiří Lábus jako matka Marge a Martin Dejdar jako Bart Simpson.