Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřela známá herečka Libuše Havelková, bylo jí 92 let

Náboženství, ilustrační fotografie
Náboženství, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Ve věku 92 let zemřela česká herečka Libuše Havelková. Matka Ondřeje Havelky působila v Národním divadle, zahrála si například v seriálu My všichni školou povinní či ve filmu Ostře sledovaných vlacích, a je známá i dětem. Ztvárnila postavu babičky z Kouzelné školky.

Zprávu o úmrtí herečky potvrdil mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Havelková byla více než dva roky v pražském gerontologickém centru kvůli vážným zdravotním problémům. Už dříve také přišla o sluch.

Havelková byla dlouholetá členka činohry Národního divadla a jako herečka se proslavila především rolemi hodných filmových či televizních babiček. Děti ji znají jako babičku Libušku z pořadu České televize Kouzelná školka.

Kromě divadla nalezla uplatnění i v rozhlase, televizi, dabingu a ve filmu. Zahrála si například ve filmech Ostře sledované vlaky, V zámku a podzámčí, nebo v seriálech Kamarádi, Byli jednou dva písaři a My všichni školou povinní.

Podrobnosti připravujeme¨.

Témata:  Libuše Havelková úmrtí herci

Související

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy