Kultura

Mahenovo divadlo v Brně

Národní divadlo Brno uvede Dvořákovu operu Čert a Káča

Kultura

Brno – Třetí premiéra Janáčkovy opery v této sezóně je určeno pro celou rodinu. Národní divadlo Brno uvádí Dvořákovu pohádkovou operu Čert a Káča v režii Jiřího Heřmana a pod taktovkou Jakuba Kleckera. Soubor se po dlouhé době vydá na prkna Mahenova divadla, kde ovládne nejen jeviště, ale i zákulisí.

Kino, ilustrační foto

Star Wars, Pasažéři, Assasins Creed nebo Underworld? Prosinec je nabitý premiérami

Kultura

Praha – V kalendáři filmového diváka je prosinec neodmyslitelně spjatý s druhou vlnou velkofilmů (první přichází o letních prázdninách), ranými vlaštovkami z hejna adeptů na filmové ceny, ... a samozřejmě také s pohádkami a filmy s vánoční tematikou obecně. Toto pravidlo v posledních letech sice neplatívá beze zbytku, přesto nezaniklo a nejspíš ani nezanikne. Pojďme se tedy společně podívat na ty zásadní prosincové premiéry.

Videoklip Generace

Kultura

VIDEO: Barbora Poláková představuje další videoklip ze své generační série

Praha - Po premiéře klipu ke skladbě Generace Barbory Polákové, která se konala v létě, se v posledních týdnech letošního roku dočkáme dalších verzí tohoto videoklipu v podání pěti střihačů pěti různých generací. Píseň, která je druhým singlem z platinového alba populární zpěvačky a herečky, se tak stane motivem jedinečného konceptu, který nemá v dějinách českého videoklipu obdoby.

Vojtěch Dyk v písni Modlitba

VIDEO: Vojtěch Dyk nazpíval píseň k pohádce Anděl páně 2

Kultura

Praha - Již tento čtvrtek vstupuje do kin dlouho očekávané pokračování úspěšné české pohádky Anděl páně. Kromě trailerů jsou k filmu připraveny ochutnávky v podobě písní, které se v pohádce objeví. Po duetu Karla Gotta se svojí dcerou v pohádce také zazní píseň Vojty Dyka s názvem Modlitba.

Elton John

Kultura

Elton John zazpíval ve vyprodané O2 areně, do Prahy se vrátil po třech letech

Praha - Zhruba 13.000 fanoušků v sobotu podle pořadatelů přilákal koncert Eltona Johna do pražské O2 areny. Britský zpěvák, skladatel a klavírista zde vystoupil v rámci svého rozsáhlého celosvětového turné k poslednímu albu s názvem Wonderful Crazy Night a velkou halu zcela vyprodal. Legenda populární hudby se do Prahy vrátila po třech letech a kromě nové tvorby se především ohlédla za svou dosavadní více než čtyřicetiletou kariérou.

Divadlo, ilustrační foto

Divadlo Bolka Polívky představí autorskou hru o čtyřech zoufalcích

Kultura

Brno – Nešťastný dirigent, mykolog, který se bojí vlastní výšky, odmítaný vynálezce a úředník, který po orgasmu pláče… Divadlo Bolka Polívky uvede autorskou komedii Tomáše Svobody s názvem Srnky o čtyřech nešťastnících, jejichž cesty se nečekaně spojí. V hlavních rolích uvidíme Josefa Poláška nebo Pavla Šimčíka.

Emma Watson ve filmu Kráska a zvíře

Kultura

VIDEO: Kráska a zvíře s Emou Watson láká novým trailerem

Hollywood - Pohádky Walta Dysneye mají jedno společné. Dokáží uchvátit jak dětské diváky, tak i ty dospělé, kteří už na kouzelné světy nevěří. Nejinak tomu zřejmě bude v případě nové verze Krásky a zvíře, kde si titulní roli zahraje Emma Watson.

Film Miluji tě modře

Miluji tě modře zamíří do kin. Podívejte se na trailer

Kultura

Praha - Už v lednu dorazí do kin nová česká romantická komedie Miluji tě modře. Příběh o jednom zamilovaném malíři, dívce z výlohy, žárlivém vrhači nožů a lásce v modrém se nezadržitelně blíží, a nedočkaví fanoušci se mohou podívat na nový oficiální trailer.

Leonard Cohen

Zemřel Leonard Cohen (†82), autor slavného hitu Hallelujah

Kultura

Los Angeles - Ve věku 82 let zemřel Leonard Cohen, kanadský hudebník a básník. Příčina úmrtí oznámena nebyla. Spolu s Paulem Simonem či Bobem Dylanem patřil k písničkářům, jejichž sláva se zrodila v uvolněných šedesátých letech 20. století.

Pohádka Zázračný nos

Kultura

Česká televize na Vánoce připravila čtyři nové pohádky i filmové premiéry

Praha - Letošní vánoce se na české televizi přinesou čtyři premiérové pohádky. Pravého rytíře, Slíbenou princeznu, Zázračný nos a pohádku Nepovedený čert natočenou ve znakovém jazyce. Poprvé se také na televizní obrazovce objeví jeden z nejnavštěvovanějších filmů českých kin Lída Baarová nebo snímek Domácí péče.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 15:31

Mrazivé počasí odezní, přetrvá v jednom kraji. Platí výstraha

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy