Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Písně Karla Gotta zazní v novém muzikálu Sagvana Tofiho

Karel Gott
Karel Gott
Foto: Korzo

Praha - Karel Gott bude mít muzikál. Jmenuje se Čas růží, autorem scénáře je Sagvan Tofi a mistr je jím nadšený.

Premiéra muzikálu bude příští rok na jaře v Hudebním divadle Karlín. Práce na něm jsou v plném proudu. "Chtěl jsem vytvořit zcela nový příběh, který prozatím zůstane veřejnosti utajen. Myslím si ale, že si v něm diváci a posluchači určité paralely s životem našeho legendárního zpěváka najdou," láká autor muzikálu Sagvan Tofi a dodává, že nejde o životopis Karla Gotta.

A jak se nápad zamlouvá samotnému Mistrovi? "Na první dobrou jsem zkrátka věděl, že Sagvanův námět má nápad a hned mi bylo jasné, kolik měl Sagvan se scénářem práce, aby obsahově k příběhu seděly písně. Jenomže, jak víme, diváka obvykle nezajímá, kolik je za tím práce, o tom se prostě nemluví. Musí to být zkrátka dobré, příběh a správně vybrané písně musí zaujmout. Protože diváci posuzují podle toho, jaký v nich muzikál zanechá celkový dojem. Jak je známo, je to věc generací a každý posuzuje podle sebe. Jestli divák vybrané hity zná, jestli se k nim pojí určité hezké vzpomínky, zatímco pro mladého člověka to mohou být písně zcela nové," říká Karel Gott, který se na tvorbě muzikálu i osobně, jako umělecký supervizor, podílí.

Tofi samozřejmě musel nejprve za Mistrem dojít a s nápadem ho seznámit. "Nejtěžší pro mě bylo celé ty roky všechno utajit. Pokaždé, když jsem Karla potkal, měl jsem nutkání říct mu na čem pracuju. Ale to šlo až ve chvíli, kdy jsem byl sám vnitřně přesvědčen, že by ho ten příběh mohl zaujmout," vzpomíná Sagvan Tofi a dodává: "Nejdůležitější pro mě byl jeho názor. Když nastal ten den, šel jsem za ním se scénářem s velkou pokorou. Chtěl jsem mu ho před tím, než si ho přečte, osobně odvyprávět. Takovou trému jsem v životě neměl. Tolik let na tom makáte, a pak sedíte před Mistrem u něj v kuchyni a čekáte na ortel, který vyřkne," přiznal Sagvan Tofi.

A Mistr má skoro ve všem poslední slovo. "Společně upravujeme scénář, Karel se podílí i na výběru písní. Všechno připomínkuje a i celý tvůrčí tým se vybírá po dohodě právě s ním. Stejně tak tomu bude i při výběru obsazení. Mohu navíc prozradit, že kromě toho Karel maluje i zcela nový obraz, který bude hrát v představení klíčovou roli," dodává Sagvan Tofi.

Témata:  Karel Gott muzikál

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy