Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve věku 70 let zemřel herec a režisér Jiří Ornest

Jiří Ornest
Jiří Ornest
Foto: Reprofoto ČT

Praha - V 70 letech zemřel dnes dopoledne herec a režisér Jiří Ornest. Známý je divákům především z pražské divadelní scény, se kterou byl po mnoho let úzce spjat.

ČTK to oznámila jeho manželka herečka Daniela Kolářová. Ornest stál u zrodu řady alternativních divadelních projektů, známý byl i z filmu a televize.

Jiří Ornest byl více než dvacet let v angažmá v Divadle E. F. Buriana a od roku 1991 byl členem souboru Divadla Na zábradlí.

Zde působil nejen jako herec, ale také jako překladatel, autor a režisér například ve hrách Tragédie mstitele, V Altánu či Happy end. Uplatil se rovněž jako textař a bohatá byla i jeho spolupráce s rozhlasem.U filmu dostal výrazné příležitosti například ve snímcích Hanele, Golet v údolí či v komedii Mistři. V televizi vystupoval spolu s Janem Krausem v satirickém pořadu Dvaadvacítka, hrál v sérii příběhů Soukromé pasti či v seriálu Zázraky života.

Témata:  Jiří Ornest úmrtí kultura

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy