reklama

Aerodrome Festival – 11. června 2017

Mezinárodní Aerodome Festival se bude konat na pražském výstavišti v Letňanech. Po deseti letech od své poslední návštěvy České republiky zde vystoupí známá rocková skupina Linkin Park. Další známou skupinou, kterou Aerodome přiveze do Prahy, je kanadská pop-punková skupina Simple Plan. Zástupcem hip hopu bude americký rapper Machine Gun Kelly. Britská skupina Enter Shikari dorazí fanouškům ukázat svou kombinaci trance a hardcore, zatímco švédská čtveřice Royal Republic připomene zlaté časy rock’n’rollu. Dále vystoupí skupiny Mallory Knox a Counterfeit. Jedná se již o čtvrtý ročník tohoto festivalu, na němž v minulosti vystoupilo mnoho známých interpretů, mezi nimi Metallica či System of a Down.

Votvírák – 16.-18. června 2017

Tento festival každý rok oficiálně zahajuje festivalovou sezonu v České republice, koná se každoročně na bývalém vojenském prostoru v Milovicích. Na fanoušky čekají tři hlavní podia – Central Stage, Rock Stage a Hip Hop Stage. Votvírák se zaměřuje především na české a slovenské interprety, stejně je tomu i letos. Vystoupí Miroslav Žbirka, Voxel, Xindl X či Ewa Farna. Přijedou skupiny Wohnout, Visací zámek, Vypsaná fiXa, Mandrage, Dymytry, ale také Katapult, No Name a skupina Team Palo Habery. Své si najde každý fanoušek.

Metronome Praha – 23.-24. června

Ačkoliv je mezi ostatními festivaly nováček, Metronome festival si vloni svým prvním ročníkem vydobyl místo na výsluní. Druhý ročník se opět koná na výstavišti v Holešovicích a dodává návštěvníkům komfort festivalu v městském centru. Hlavní atrakcí letošního festivalu bude britský zpěvák Sting. Interpret patří mezi nejznámější britské osobnosti. Z Anglie pochází i skupina Kasabian, která na festivalu také vystoupí. K dalším vystupujícím patří DJ Solomun, skupina Young Fathers či Birth of Joy a český David Koller nebo skupina Monkey Business.

Rock For People – 4.-6. července 2017

Mezinárodní festival Rock For People je známý jako jeden z největších festivalů v České republice, patří také k nejstarším. Od roku 2007 je každoročně pořádán na vojenském letišti v Hradci Králové. K největším atrakcím letošního festivalu patří Evanescence, skupina se po několikaleté vrátila do hudebního světa na začátku tohoto roku. Dále přijede známá jihoafrická skupina Die Antwoord, americká skupina Foster The People a kanadská čtveřice Three Days Grace, která se na festival vrací po dvou letech od své premiéry. Návštěvníci se mohou těšit na mnoho dalších.

Masters of Rock – 13.-17. července 2017

Festival pro fanoušky tvrdší hudby se koná v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích. Na festival letos dorazí slavná švédská skupina Sabaton, německé metalové uskupení Running Wild, britská skupina Saxon a zpěvák Vince Neil zazpívá hity své bývalé kapely Mötley Crüe. Z českých skupin se mohou fanoušci těšit na Dymytry či Harlej.

Mighty Sounds – 14.-17. července 2017

Tento festival, který se každý rok koná v Táboře, se zaměřuje především na punk, punk rock, reggae, ska či indie rock. Jedním z headlinů je britská streetpunková skupina Cock Sparrer. Již podruhé se na festivalu objeví bosenská punková skupina Dubioza Kolektiv. Dorazí také americká skupina Gogol Bordelio, která se specializuje na žánr gypsy punk. Dalším známým jménem je americká hardcore skupina Agnostic Front. Vystoupí i skupiny Ignite, Jaya the Cat či Acidez. Zástupcem českých interpretů budou skupiny Totální nasazení, Nežfaleš či Street Machine.

Colours of Ostrava – 19.-22. července 2017

Tento multižánrový festival se každoročně koná v Ostravě. Na více než dvaceti podiích bude vystoupí velké množství zahraničních i českých interpretů. Hlavní atrakcí bude americká skupina Imagine Dragons. Dorazí také britská zpěvačka Laura Mvula. Dále vystoupí australská skupina Midnight Oil či britská alternativní skupina alt-Jay. Za Čechy se na festivalu objeví především Michal Hrůza.

Benátská! – 27.-30. července 2017

Festival Benátská noc má dlouhou tradici, od roku 2012 je festival každoročně pořádán ve Vesci u Liberce, v předchozích letech fanoušci jezdili za hudbou na Malou Skálu. V dřívějších ročnících vystupovali známí interpreti jako Tarja Turunen, Scorpion či Bryan Adams. Letos bude festival dominován českými a slovenskými interprety, ze zahraničí přijede boogie rocková britská skupina Status Quo. Dále vystoupí také Palo Habera a Team, Aleš Brichta, Lenny, Mig 21 či Škwor.

Sázava Fest – 3.-5. srpna 2017

Tento festival se každoročně pořádá v okolí řeky Sázavy, letos se návštěvníci sjedou do Světlé nad Sázavou. Atrakcí Sázavafestu bude zpěvák Thomas Anders z německého dua Modern Talking. Kromě Anderse dorazí hlavně známí čeští a slovenští interpreti a skupiny, mezi nimi bude skupina Čechomor, Mandrage, Mig 21, Majk Spirit, Dara Rollins, Miro Žbirka či Lenny.

Brutal Assault – 9.-12. srpna 2017

Na tento festival se fanoušci tvrdé hudby sjíždějí každý rok do Jaroměře. Na festivalu Brutal Assault se objevují skupiny, které hrají žánry, jako je metal a jeho subžánry, hardcore a podobně. Vystoupí švédská rap metalová skupina Clawfinger, která se po svém rozpadu jednou za čas spojí k výjimečnému koncertu. Přijedou skupiny z celého světa, mezi nimi americká skupina Gruesome, ruská skupina Arkona, jejíž specialitou je pagan metal. Dorazí kapely z Německa, Australie, Francie či Norska. Vystoupí i česká skupina Master’s Hammer.