Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trailer nové epizody Hvězdných válek je venku. Co na něj říkáte?

Millenium Falcon a stíhačky TIE
Millenium Falcon a stíhačky TIE
Foto: lucasfilm.com

Los Angeles - Osmý díl Hvězdných válek nazvaný Star Wars: Poslední z Jediů bude mít premiéru letos 15. prosince. Tři tisíce fanoušků slavné sci-fi ságy mělo dnes v americkém Orlandu možnost poprvé zhlédnout trailer.

Trailer, který byl promítnut dvakrát za sebou, neodhalil vůbec nic z děje nových dobrodružství.

Prezentace dvouminutové upoutávky se zúčastnili i někteří z jejích tvůrců a herců. Byl mezi nimi i režisér a scenárista snímku Rian Johnson, herci Mark Hamill, Daisy Ridleyová či John Boyega.

"Píše tak dobře, jako režíruje. Napsal neuvěřitelné ženské postavy, silné a nezávislé. A kromě toho má smysl pro humor," pochválila režiséra a autora scénáře šéfka produkční společnosti LucasFilms Kathleen Kennedyová.

Emoce v sále vzbudila princezna Leia, i když v upoutávce byla vidět jen její záda. Představitelka této oblíbené postavy Carrie Fisherová totiž loni v prosinci náhle zemřela. Natáčení do poslední epizody vesmírné ságy ale stihla dokončit.

Témata:  kultura USA Star Wars film Star Wars

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy