reklama

V loňském roce se zpěvák Vojtěch Dyk a brněnská kapela B-Side Band v čele s bandleaderem Josefem Buchtou plně věnovali realizaci úspěšného projektu Bernsteinova díla Mass. Nyní se po roční odmlce opět vrátili na koncertní pódia s novým repertoárem. První část turné s osmi vyprodanými koncerty se setkala s velkým ohlasem u diváků a další část série koncertů začíná příští týden trojicí vystoupení v domovském městě kapely – v Brně. Vrcholem turné pak bude pražský koncert v hale Forum v Karlíně.

„Je to svátek, hrát s touhle bandou. Radost vyplněná hudbou. Máme několik desítek nových písní, takže v ideálním případě by měl koncert trvat 8,5 hodiny bez přestávky. Lidé by se mohli proposlouchat až druhý den do práce...“  říká Vojta Dyk v tiskové zprávě. Koncerty samozřejmě nebudou trvat tak dlouho, unikátní atmosféra je však zaručena.

Koncerty jsou totiž stylizované do návštěvy baru. „Mám rád bezprostřední kontakt s publikem, tu energii, kterou si vzájemně předáváme. Rád bych, aby ve všech městech, kde hrajeme, lidé odcházeli s hřejivými pocitem, jaký máte po příjemném posezení s přáteli někde v baru, kde jste poslouchali dobrou muziku,“ popisuje zpěvák. Přímo na pódiu tedy bude bar, kde se budou v rámci show míchat koktejly podle speciálních receptů, které Dyk s kapelou sami vyzkoušeli.

Diváci také budou moci koktejly ochutnat. První z nich nese název Velkej Dyk. „Velkej Dyk neměl být sladký jak cecek, ale velmi osvěžující, jako sprchování studenou vodou v parném létě na zahradě...barevný přirozeně, a ne jak některý kolegové koktejlové, kterých se i bojíš napít... Ať si ten koktejl na nic nehraje, a přitom je hravej,“ popsal zadání Vojtěch Dyk.

Kapela na turné představí nový repertoár, jehož součástí budou jak původní skladby, tak i slavné hity v nových aranžích. S největším ohlasem se zatím setkala například píseň Vihorlat nebo originální úprava písně Justina Timberlakea Can´t Stop the Feeling. Program připomene i výročí smrti Karla Černocha. „No, to není tryzna, to spíš jen letmá vzpomínka na skvělýho muzikanta a geniálního zpěváka. Písněmi se nechme překvapit, uvidíme, co vybereme, možná budeme hrát v každém městě jiné písně.“

Brněnské koncerty Vojtěcha Dyka a B-Side Bandu se konají 24., 25. a 26. dubna 2017Sono centru.