Kultura

Miluji tě modře zamíří do kin. Podívejte se na trailer

14.11. 19:01

Praha - Už v lednu dorazí do kin nová česká romantická komedie Miluji tě modře. Příběh o jednom zamilovaném malíři, dívce z výlohy, žárlivém vrhači nožů a lásce v modrém se nezadržitelně blíží, a nedočkaví fanoušci se mohou podívat na nový oficiální trailer.

Zemřel poslední ze Sedmi statečných, americký herec Robert Vaughn

12.11. 02:46

New York - V New Yorku dnes zemřel poslední žijící hrdina legendárního westernu Sedm statečných Robert Vaughn.

Hudebníci po celém světě truchlí. Cohen (†82) byl básníkem a muzikantem s velkým charismatem

11.11. 16:33

Praha - Hudebník Leonard Cohen, který zemřel ve čtvrtek ve věku 82 let, byl jednou z největších osobností populární hudby druhé poloviny 20. století s obrovským vlivem. V anketě se na tom shodli hudební publicisté. Kanada truchlí, v Montrealu jsou vlajky na půl žerdi.

reklama

Zemřel Leonard Cohen (†82), autor slavného hitu Hallelujah

Aktualizovali jsme 11.11.2016, 10:19, 11.11. 08:30

Los Angeles - Ve věku 82 let zemřel Leonard Cohen, kanadský hudebník a básník. Příčina úmrtí oznámena nebyla. Spolu s Paulem Simonem či Bobem Dylanem patřil k písničkářům, jejichž sláva se zrodila v uvolněných šedesátých letech 20. století.

Česká televize na Vánoce připravila čtyři nové pohádky i filmové premiéry

08.11. 18:52

Praha - Letošní vánoce se na české televizi přinesou čtyři premiérové pohádky. Pravého rytíře, Slíbenou princeznu, Zázračný nos a pohádku Nepovedený čert natočenou ve znakovém jazyce. Poprvé se také na televizní obrazovce objeví jeden z nejnavštěvovanějších filmů českých kin Lída Baarová nebo…

Kapely Tři sestry a Horkýže Slíže chystají na společné turné

08.11. 10:52

Praha - Po úspěšných turné z roku 2010 a 2013, se po třech letech opět potkají kapely Tři sestry a Horkýže Slíže na jednom pódiu v rámci Bratia a Sestry Radegast Tour 2016.

Robbie Williamse míří do Prahy. Fanouškům zazpívá pod širým nebem

07.11. 16:40

Praha - Populární britský zpěvák Robbie Williams dnes oznámil dlouho očekávaný seznam zastávek svého nadcházejícího turné. Během dvaceti devíti vystoupení navštíví devatenáct zemí Evropy a zastávku udělá také v České republice.

Předávání hudebních cen MTV ovládl Justin Bieber a kapala Green Day

07.11. 09:10

Rotterdam (Nizozemsko) - Udílení evropských hudebních cen televizního kanálu MTV přineslo v neděli večer překvapení: pohořela favorizovaná americká zpěvačka Beyoncé, která neproměnila ani jednu z pěti nominací. Kanadský interpret Justin Bieber dosáhl při rovněž pěti nominacích na tři ceny, včetně…

Lucie Bílá odložila koncerty v O2 areně kvůli nemoci

05.11. 18:35

Praha - Koncerty Lucie Bílé, jež se měly dnes a v neděli konat v pražské O2 areně, pořadatelé kvůli zdravotní indispozici zpěvačky přesunuli na 8. ledna 2017.

VIDEO: Vtip nebo skutečnost? Tom Hanks odhaluje skrytá tajemství Brna

04.11. 11:18

Brno - To, že jihomoravské metropole skrývá řadu slavných památek ví snad každý. Rozhodně také skrývá svá tajná zákoutí a těm se rozhodl přijít na kloub známý historik a symbolog Robert Langdon. Pravděpodobně ho omrzelo hledat ztracené šifry mistra Leonarda či odhalovat tajemství iluminátů v Paříži…

Xindl X vyráží na jaře na turné Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou

03.11. 09:21

Praha - Zpěvák Xindl X vyráží na konci února na klubové turné k jeho poslednímu studiovému albu Kvadratura záchranného kruhu. Turné nese název Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou. Xindl X se tak představí nejen jako zpěvák s kapelou, ale i v písničkářské podobě. Fanoušci budou mít možnost…

RECENZE: Mefisto hvězdou mezi muzikály? Vojtek se představil v životní roli

02.11. 14:42

Recenze - Legenda o Faustovi má v dnešní době mnoho interpretací. Stěžejní dějový prvek však zůstává stejný – vědec, který upsal duši ďáblu. Pražské divadlo Hybernia na oslavu deseti let své existence připravilo muzikál, který právě takový příběh vypráví. Znovu prožít mládí? Proč ne? Domluvte se s…

Čeští i světoví hudebníci uctí památku Havla koncertem na Žofíně

02.11. 13:52

Praha - Čeští i světoví hudebníci se propojili v unikátním projektu The Parliament Of Souls, který mimo jiných ctí památku Václava Havla.

Eurovize 2017 se zúčastní rekordní počet zemí včetně České republiky

31.10. 11:27

Kyjev - V roce 2017 se populární pěvecké soutěže Eurovision Song Contest, zúčastní rekordních 43 zemí. Tento seznam zahrnuje také Rumunsko a Portugalsko, kteří se vracejí do soutěže po roční přestávce. Mezi účastníky nechybí samozřejmě ani Česká republika. 62. ročník soutěž se po vítězství…

Ceny Český lev se budou udílet 4. března, večer bude moderovat Adela Banášová

31.10. 09:48

Praha - Nominace na výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA) Český lev budou zveřejněny 18. ledna. Galavečer 24. ročníku odvysílá Česká televize 4. března 2017 z Dvořákovy síně pražského Rudolfina, večerem bude provázet slovenská moderátorka Adela Banášová.

Show Jana Krause vidělo ve čtvrtek přes půl milionu diváků

28.10. 15:25

Praha - Odloženou Show Jana Krause ve čtvrtek vidělo 556.000 diváků. Na dotaz ČTK to řekla Gabriela Semová z tiskového oddělení televize FTV Prima.

Zemřel komisař ze seriálu Místo činu, herec Manfred Krug,

27.10. 14:46

Berlín - Zemřel německý herec Manfred Krug, bylo mu 79 let. Ačkoli působil i na divadelních prkech, proslavil se zejména rolí komisaře Paula Stoevera v kriminálním seriálu Místo činu.

Zemřel zpěvák Pete Burns (†57), zakladatel kapely Dead or Alive

25.10. 10:25

Londýn - Ve věku 57 let zemřel slavný britský zpěvák Pete Burns. Proslavil se jako zakladatel a zpěvák skupiny Dead or Alive, která dosahovala největšího úspěchu v osmdesátých letech.

Titulní píseň k nové české romantické komedii Pohádky pro Emu nazpíval Michal Hrůza

20.10. 12:03

Praha - Za dva týdny vstupuje do kin nová romantická komedie Pohádky pro Emu. V příběhu o hledání lásky a štěstí se v hlavních rolích představí Aňa Geislerová a Ondřej Vetchý. Titulní píseň k filmu nazpíval oblíbený český zpěvák Michal hrůza.

VIDEO: Gipsy.cz vydávají po dlouhé době nový videoklip o nevěře s moderní technologií

18.10. 12:42

Praha - Skupina Gipsy.cz po třech letech pustila do světa videoklip k nové písničce s názvem Jižní spojka. Text písničky vypráví o tom, jak snadno lze zničit vztah dvou lidí tím, že do něj vstoupí někdo třetího. Tím třetím může navíc být klidně i mobilní telefon, jak klip s nadsázkou ukazuje.

Ukrajina odmítla promítat film o masakrech na Volyni, Ukrajinci by se mohli vzbouřit

18.10. 12:37

Varšava/Kyjev - V Kyjevě se měl dnes začít promítat polský historický film Volyň. Kvůli obavám z protestů ale ukrajinské ministerstvo zahraničí snímek zatrhlo.

Natalie Portman a dcera Johnnyho Deppa se představí jako sestry v novém snímku Planetárium

17.10. 16:59

Praha - Sedmnáctiletá Lily-Rose Melody Depp, dcera slavného Johnnyho Deppa se objeví ve svojí první velké roli. Zahraje si sestru Natalie Portman ve strhujícím a mystickém dramatu Planetarium.

Vypsaná fiXa představuje novou píseň z připravovaného alba

17.10. 10:32

Praha - Po svém posledním albu Krásný smutný den chystá kapela Vypsaná fiXa novinku. Připravovaná deska, která má vyjít na jaře příštího roku, je zatím v utajení a známá je pouze pod názvem VNH. Kapela nyní představuje první singl Trpaslík.

RECENZE: Inferno nabídne šťastný konec, po kterém nikdo netouží

14.10. 15:24

Recenze - Svět se řítí do do záhuby a jediná naděje na jeho záchranu je eliminace lidstva. Historik a symbolog Robert Langdon je znovu povolán do akce, aby rozluštil řadu hádanek a nalezl virus, který neznámo kde ukryl šílený vědec. Oscarový Tom Hanks se potřetí vrací v mysteriózním thrilleru na…

Fotogalerie