Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letní festivaly: Pořadatelé lákají na hudebních hvězdy i na doprovodný program a zázemí

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Letní festivaly si již nevystačí jen s hudebními hvězdami. Pořadatelé lákají také na doprovodný program a atraktivní prostředí se zázemím.

Samozřejmostí se stávají stanová městečka i zvyšující se počet toalet, sprch či odpočinkových zón.

Tančírna Art 4 People dnes na pražském Střeleckém ostrově zahájí pětiměsíční program 5. ročníku festivalu Letňák-Léto pro Pražany. "Letňák nabídne přes stovku nejrůznějších kulturních produkcí od koncertů, DJ ́s party, přes filmové projekce, až po benefiční a jiné společenské akce," uvedl šéf produkce Letňáku David Pešek Dvořák. Koncerty na hlavní scéně odstartuje 18. června kapela Jelen. Celý ročník Letňáku pak 28. září uzavře Ben Cristovao.

Již 19. ročník festivalu Okoř se šťávou se tento rok uskuteční 3. června. Letos poprvé vystoupí na festivalu Horkýže Slíže a několikanásobná zlatá slavice Hana Zagorová. Festival přinese 12 hodin hudby bez přestávky. Jako každý rok bude jezdit kyvadlová doprava z Prahy a Kladna.

Zástupce mladé generace českých písničkářů Pavel Callta v Sázavě u Benešova vystoupí v rámci nového hudebního festivalu Slunovrat, který se koná 23. a 24. června. Doplní program nového festivalu v areálu vodáckého kempu u řeky Sázavy. Jako hvězdy festivalu uvede Slunovrat například zpěváka Richarda Müllera, Anetu Langerovou nebo Ivana Mládka s jeho Banjo Bandem.

Jubilejní 25. ročník festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice se uskuteční ve dnech 6. až 9. července na několika scénách rozmístěných po celém městě. Festivalové návštěvníky během čtyř dnů v Boskovicích čekají nejen koncerty různých hudebních žánrů, divadelní představení pro děti i dospělé, filmové projekce, výstavy a autorská čtení, ale také komentované prohlídky boskovického ghetta.

Ve dnech 28. až 30. července se v Tvrdonicích u Břeclavi uskuteční první ročník hudebního open air festivalu Moravafest. Na akci vystoupí například slovenská kapela No Name, dále Mňága a Žďorp, Xindl X, Slza, Voxel a mnoho dalších. "Na Moravafestu se určitě představí i folklorní sdružení z Moravy a Slovenska," uvedl zakladatel Moravafestu Pavel Kloupar.

V pořadí čtvrtý ročník metalového festivalu Ostrava v plamenech se uskuteční 5. srpna v industriální Dolní oblasti Vítkovice. Pořadatelé letos slibují zvýšené počty míst k sezení a k odpočinku. Letošní největší hvězdou jsou Arch Enemy ze Švédska.

Témata:  festivaly hudba kultura

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy