Kultura

Ve věku 75 let zemřela známá česká ilustrátorka Vítězslava Klimtová

12.09. 11:54

Praha - Vytvořila ty nejkrásnější pohádkové postavičky, skřítky, včetně slavného “skřítka Zášupšáka“. Ilustrovala desítky knih, založila Pohádkovou zemi, spolupracovala s řadou umělců. V sobotu v noci však Vítězslava Klimtová podlehla vážné nemoci. Bylo jí 75 let!

Eurovize 2017 má datum i místo konání

09.09. 18:04

Kyjev - Nejpopulárnější pěvecká soutěž na světě Eurovision Song Contest konečně zná místo konání. O tom, že se ročník 2017 bude pořádat na Ukrajině, rozhodla letos svým vítězstvím zpěvačka Jamala. Dnes bylo ohlášeno i město konání.

Xindl X představil nový singl Popelka z právě chystaného alba. Připravte se na změnu

06.09. 20:47

Praha - Zpěvák Xindl X se se svým hitem Na vodě přes půl roku držel na špičkách českých hitparád. Nyní přichází s novým albem, které nese název Kvadratura záchranného kruhu. Čekání na něj si můžete zkrátit poslechem zbrusu nového singlu Popelka, který je typicky xindlovský a přesto zcela jiný, než…

reklama

Houslistka Vanessa Mae míří s českým orchestrem do Bratislavy

06.09. 19:25

Bratislava - Slováci se mají na co těšit. Po 10 letech do Bratislavy zamíří světoznámá houslistka Vanessa Mae, a nebude sama. Přijede se čtyřicetičlenným českým symfonickým orchestrem.

Karel Gott se vrací na pódia. Vystoupí už 10. října

06.09. 16:45

Praha - Karel Gott je zpátky. Už brzy uslyšíte v rádiích jeho novou píseň Země vstává, kterou chce co nejdříve představit také na koncertech. Od uzdravení nazpíval už druhý hit, oba souvisí s jeho bojem proti rakovině.

Festival Dvořákova Praha zahájí jeden z nejstarších evropských orchestrů

05.09. 16:05

Praha - Již za několik málo hodin zazní tóny, které ohlásí začátek festivalu Dvořákova Praha. Slavnostní koncert, který se koná dnes od 20 hodin ve Dvořákově síni pražského Rudolfina, bude patřit jednomu z nejstarších orchestrů světa, Sächsische Staatskapelle Dresden pod taktovkou Christiana…

Divadlo Bolka Polívky chystá na zahájení sezóny happening na Jakubském náměstí

05.09. 16:04

Brno - Na novou sezónu se poctivě připravuje i Divadlo Bolka Polívky. To připravuje čtyři premiéry, festival Divadla Na zábradlí, Re-Kabarety, happeningy a mnoho dalšího.

Zpěvák skupiny Queen Freddie Mercury by dnes oslavil 70. narozeniny

05.09. 12:55

Londýn - Freddie Mercury, zpěvák skupiny Queen, by dnes oslavil sedmdesáté narozeniny. Dostal neobvyklý dárek: byl po něm pojmenován asteroid.

Co přinese podzim na Barrandově? Seriály i talk show

01.09. 14:19

Praha - Páteční večery na TV Barrandov budou patřit novému kriminálnímu seriálu Doktorka Kellerová v hlavních rolích s Kateřinou Brožovou, Janem Šťastným, Miroslavem Etzlerem a Markem Vašutem. Vrátí se také pořady, které se těší velké divácké oblibě.

Zpěvačka Selena Gomez ruší evropské turné

01.09. 10:44

Praha - Americká zpěvačka Selena Gomez ruší evropské turné Revival včetně pražského koncertu, který byl plánován na 24. října 2016 do pražské O2 areny. Jako důvod uvedl pořadatel koncertu dlouhodobé zdravotní problémy.

Září v kinech: Taxi 121, Spielberg i Alice Cooper

31.08. 13:44

Praha - O letních, pro děti prázdninových měsících se ve světě filmu občas hovoří jako o okurkové sezóně. Nakolik to je správné nechť posoudí sám divák, faktem ale je, že v září se na něj chystá několik hodně zajímavých titulů.

Čok v písni varoval před migranty. A teď dodává...

30.08. 15:43

Praha – Už v pondělí jsme vás informovali o písni zpěváka Viléma Čoka. Song s nacionalistickým podtextem vyvolal rozruch – stejně jako písně na podobné téma, které se v poslední době objevily. Zpěvákovi se však nelíbí, že jsou slova jeho skladby vytrhávány z kontextu a tak ke klipu zveřejnil i…

Zemřel herec Gene Wilder, Willy Wonka z továrny na čokoládu

30.08. 08:29

New York - Americký herec Gene Wilder, který se proslavil hlavními rolemi ve filmech Pan Wonka a jeho čokoládovna (1971) či Mladý Frankenstein (1974), zemřel ve věku 83 let. Oznámila to dnes jeho rodina, uvedla agentura Reuters.

Podzim na Primě: Tři velké premiéry a reality show

Aktualizovali jsme 28.8.2016, 11:20, 26.08. 12:28

Praha - Milovníci českých seriálů a reality show si v následujících měsících přijdou na své. Televize Prima chystá hned tři velké premiéry a návrat populárních kuchařských pořadů a reality show.

Nova na podzim připravila soutěže kuchařů a zpěváků i nekonečné seriály

26.08. 12:20

Praha - Příznivci oblíbených seriálů Ordinace v růžové zahradě 2 a Ulice se nemusí ničeho obávat. Už za pár dní se totiž vrátí oba seriály na obrazovky televize Nova, a rozhodně nebudou samy. Dočkáme se také nových řad známých soutěží a jednoho zajímavého projektu.

Filmy 21. století: Propadák nebo mají šanci na to stát se klasikou?

25.08. 17:17

Londýn - Existují v dnešní pokročilé době plné filmů nejrůznějších žánrů takové, které můžeme nazývat tou pravou klasikou? Lépe řečeno, co můžeme vlastně nazývat klasikou? Někteří filmoví kritici si dokonce myslí, že v dnešní době už nemůže být natočený film, který by se za pár let dal klasikou…

Doktor Martin, Rapl, Kosmo a Nádraží. Česká televize představila podzimní program

23.08. 12:26

Praha - Nový detektivní seriál Rapl, historická sága Já, Mattoni a druhá řada oblíbeného Doktora Martina. To je jen zlomek z toho, co si pro diváky připravila na podzim Česká televize. Nově se objeví také satira o fiktivním letu Čechů na Měsíc Kosmo, kancelářský sitcom Marta a Věra nebo pořad plný…

Na festivalu Eurotrialog vystoupí Lenka Dusilová i Laura a její tygři

23.08. 10:13

Praha – Mikulovský festival Eurotrialog je za dveřmi a pořadatelé ohlašují hlavní hvězdy programu. Už tento víkend 26. a 27. srpna vystoupí na hlavním pódiu například Lenka Dusilová, Mateřská.com, Laura a její tygři, Kittchen, Máma bubo, Už jsme doma a další.

Kina válcuje Tajný život mazlíčků, Troškova Strašidla jsou třetí

22.08. 17:11

Praha - Z informací na webu Unie filmových distributorů vyplývá, že žebříček víkendové návštěvnosti českých kin vede druhý týden po sobě americká animovaná komedie Tajný život mazlíčků.

Lucie Bílá se objevila na premiéře nové pohádky Zdeňka Trošky Strašidla. Jak zpěvačka film hodnotí?

19.08. 22:00

Praha - Nová česká komedie Zdeňka Trošky Strašidla vstoupila do kin. Slavnostní premiéru si samozřejmě nenechal ujít sám režisér a hlavní protagonisté, ale taky populární zpěvačka Lucie Bílá, která se prostřednictvím videa podělila o svůj zážitek z nové pohádky.

Slavnou Pevnost Boyard obsadily české celebrity

19.08. 13:19

Praha - Francouzská televizní soutěž Pevnost Boyard, známá také pod názvem Klíče od pevnosti Boyard se úspěchu a oblíbenosti těší už desítky let. V průběhu svého trvání se dostala také na české televizní obrazovky a diváci tak mohli sledovat adrenalinové úkoly, které museli účastníci podstoupit,…

Kulturní zážitky, odpočinek a dobré jídlo nabídne českobudějovický festival Město lidem, lidé městu

19.08. 10:46

České Budějovice - Centrum Českých Budějovic bude na konci srpna patřit jedinečné společensko-kulturní akci Město lidem, lidé městu. Ulice Krajinská, Česká a Piaristická pokryje živý trávník, na kterém se představí řada umělců a k dispozici bude řada zábavných aktivit.

Kam se Slovanskou epopejí? Praha si nechá připravit analýzu vhodných míst

16.08. 12:44

Praha - České metropole již dlouho řeší problém, kam trvale umístit Slovanskou epopej Alfonse Muchy. Pražští radní dnes pověřili Institut plánování a rozvoje (IPR), aby připravil analýzu možných míst.

Zemřel český dramaturg Miloslav Vydra (†73)

15.08. 13:14

Praha - V neděli zemřelo někdejší dramaturg Filmového studia Barrandov Miloslav Vydra, bylo mu 73 let. Podílel se na vzniku osmdesáti celovečerních filmů.

Fotogalerie