reklama

"Týden, který nás čeká, bude nesmírně zajímavý, protože nás hned na jeho začátku nás čeká britská skupina Deep Purple vydávající nové a velmi povedené album inFinite. Také na pódiu tahle kapela podává špičkové výkony," řekl ČTK hudební publicista Jaroslav Špulák.

V České republice, kde mají množství fanoušků, vystupují Deep Purple často. Také o jejich pondělní koncert je velký zájem, vstupenky jsou však ještě k dispozici na pokladnách O2 arene. Smůlu však mají početní příznivci Depeche Mode, jejichž vstoupení je vyprodané. Nevídaný zájem byl o také Rammstein. Pražský koncert naplánovaný na 28. květen byl za několik hodin vyprodán.

Pořádající agentura Live Nation přidala druhý koncert 29. května, a i na ten zbývají poslední vstupenky. Hned po zahájení předprodeje se začali překupníci na internetu nabízet lístky za mnohonásobně vyšší cenu. "Zájemci o koncert by rozhodně neměli kupovat vstupenky mimo oficiálních předprodejů Ticketportal a Ticketpro, lístky nemusí být platné," varoval zástupce pořádající agentury Live Nation Petr Novák.

Radost z hudební produkce však nemají příznivci fotbalového klubu Slavia, který musí kvůli vystoupení Rammstein rozhodující zápas s Brnem o titul mistra ligy 27. května odehrát na neoblíbeném stadionu na Strahově.

Jedna z nejzásadnějších rockových kapel všech dob Deep Purple v rámci turné inFinite Long Goodbye Tour představí nové album inFinite. "Kapela prokazuje, že i padesát let od svého vzniku má co říct. Deep Purple prostě na desce inFinite jedou stejně neomylně a sveřepě jako americký ledoborec, jehož fotku si vybrali na přebal," podotkl hudební publicista Václav Hnátek.