Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Městské divadlo Brno bude v létě opět promítat filmy

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Brno – Městské divadlo Brno již sedmým rokem zařazuje do programu festivalu Léto na Dvoře i promítání filmů. Letošní sezónu zahájí kultovní argentinsko-španělský snímek Divoké historky.

Městské divadlo Brno letos opět pořádá festival Léto na Dvoře, do něhož již sedmým rokem zařadí i projekt Letní kino. Letošní sezónu zahájí kultovní argentinsko-španělský snímek Divoké historky.

Tato letní akce je v Brně jedinečná především proto, že se jedná o něco mezi kinem a restaurací. Při sledování filmu pod širým nebem se totiž obsluhuje a konzumuje. Projekci techniky zajišťují odborníci z Městského divadla Brno, dramaturgii a gastronomickou část pak společnost Brixton gastro.

Součástí programu je letos přes šedesát filmů. V případě deště lze filmy sledovat i ze zastřešené terasy. Pětikoruna ze vstupenky o hodnotě 95 korun bude věnovaná na konto Velvet Smile, a to na konkrétní sbírku. Příjemce poté bude zveřejněn na webu a facebookové stránce akce.

Program nabídne osvědčené i nové tituly. Z českých filmů můžete vyrazit například na Špunty na vodě, Teorii tygra nebo Anděla Páně 2, z klasických filmů se bude promítat Big Lebowski, Sedm, Mechanický pomeranč, Casino. Můžete si vybrat i z novinek Kniha džunglí, Jackie, T2 Trainspotting nebo La La Land.

Letní kino festivalu Léto na Dvoře Městského divadla Brno bude probíhat ve dnech 28. června – 27. srpna. Červencové filmové projekce budou začínat ve 21.30 a srpnové ve 21 hodin. Více informací a aktuality naleznete na www.letnikinobrno.cz nebo na Facebooku.

Témata:  Městské divadlo Brno festivaly kultura filmy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy