Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráty z Karibiku z prvního místa v kinech sesadil animovaný film Auta 3

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Třetí pokračovaní animovaného snímku Auta odsunulo z prvního místa víkendové návštěvnosti kin v ČR pátý díl Pirátů z Karibiku. Na třetím místě skončil americký film Mumie s Tomem Cruisem. Z českých filmů skončila na 10. místě komedie Špunti na vodě.

Slavný závoďák Blesk McQueen při svém premiérovém víkendu přilákal téměř 65.000 diváků, kteří v pokladnách kin nechali přibližně devět milionů korun.

Piráti z Karibiku za měsíc od uvedení snímku v českých kinosálech zaznamenali přes 396.000 návštěvníků a tržby 59,28 milionu korun.

Na Mumii dva týdny přišlo do kin přes 63.000 lidí, kteří za vstupenky utratili 9,86 milionu korun. Na čtvrtém místě do žebříčku vstupuje film Pobřežní hlídka. Snímek vycházející z populárního seriálu, v němž před lety David Hasselhoff upoutával svaly a Pamela Andersonová křivkami v jednodílných plavkách, si našel přes 20.000 premiérových diváků.

Na páté místo z předchozího třetího klesla akční sci-fi Wonder Woman. Neporazitelná bojovnice za tři týdny zaznamenala přes 70.000 návštěvníků a tržby 10,48 milionu korun. Na svých stránkách o tom dnes informovala Unie filmových distributorů (UFD).

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí americká komedie Holky na tahu a páté pokračování série Transformers, tentokrát s podtitulem Poslední rytíř.

Témata:  kina filmy kultura

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy