Kultura

film Fantastická zvířata a kde je najít

VIDEO: J. K. Rowlingová odhaluje příběh nového filmu Fantastická zvířata a kde je najít

Kultura

Hollywood - Jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku je snímek Fantastická zvířata a kde je najít, který diváky vrátí do světa čar a kouzel Harryho Pottera. Příběh Fantastických zvířat vznikl podle předlohy stejnojmenné knihy J.K. Rowlingové a odehrává se v New Yorku v roce 1926. Hlavní hrdina Mlok Scamander diváky seznámí se spoustou magických bytostí a představí dobu před příchodem samotného Harryho. Podívejte se na nový komentovaný trailer přímo Rowlingovou.

Aerosmith

Konec kapely Aerosmith? V roce 2017 na rozlučkové turné

Kultura

Washington - Aerosmith naplánovali na rok 2017 rozlučkové turné, neboť nastal čas, uvedl frontman rockové skupiny Steven Tyler. Mezi fanoušky se ihned začaly šířit zvěsti, že se kapela po skončení "šňůry" definitivně rozpadne.

Iggy Pop v Praze pokřtil nový festival Metronome (25.6.2016)

OBRAZEM: Iggy Pop (69) rozeskákal nový Prague Metronome Festival

Kultura

Praha - Jako hlavní hvězda festivalu Metronome vystoupil dnes v Praze legendární americký zpěvák Iggy Pop. Před publikem, které z velké části tvořili pamětníci z minulých desetiletí, zahrál hlavně své největší hity, což diváci očekávali a ocenili. Na závěr hodinu a půl trvajícího koncertu zahrál i ukázky z nového alba Post Pop Depression. Přestože nepatří ke komerčně nejúspěšnějším muzikantům, je Iggy Pop důležitou a respektovanou postavou punkové a rockové hudby.

Ilustrační fotografie

Kultovní sci-fi seriál Červený trpaslík se vrací. Jaká dobrodružství posádka zažije tentokrát?

Kultura

Londýn - Fanoušci populárního britského seriálu Červený trpaslík jásají. Oficiální server seriálu konečně odhalil podrobnější informace o nové jedenácté řadě seriálu. Diváci se tak mohou těšit na nových šest dílů, které budou k vidění už v září. Uvidíme stejnou hereckou sestavu a jaká dobrodružství na partu z těžařské lodi Červený trpaslík čekají tentokrát?

film Den nezávislosti: Nový útok

VIDEO: Kino premiéra - Emzáci se vracejí, aby oslavili Den nezávislosti Novým útokem

Kultura

Praha - Všichni věděli, že se jednou vrátí. K obraně bylo využito veškerých možností a zdrojů Země. Studovali se mimozemské technologie, plány a myšlení vetřelců. Ale bude to stačit? Je Země připravená na to, co se nyní z hloubi vesmíru blíží? Kdo svět zachrání tentokrát? Jak je vůbec možné postavit se vesmírné lodi, která k zaparkování potřebuje celý Atlantský oceán? Den nezávislosti před dvaceti lety nově vymezil žánr katastrofického filmu. Nyní se vrací, aby dokončil to, co započal.

Koncert, ilustrační foto

Rock for People chystá tři dny hudby, ale i sportu, jídla a cirkusu

Kultura

Hradec Králové - Již za necelé dva týdny se na tři dny otevřou brány jednoho z největších letních festivalů v Česku. Ten letos nabídne více než 9500 minut hudby, přes 200 koncertů, vystoupení, představení a DJ setů, patnáct velkých, menších i originálních komorních scén, a k tomu navíc busking, street show, fire show, sportovní exhibice a festivalové turnaje.

Film, ilustrační foto

NKÚ: Rozdělování podpory na kinematografii nebylo transparentní

Kultura

Praha - Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) prověřil hospodaření Státního fondu kinematografie (SFK) v letech 2013 až 2015. Zaměřil se na rozdělování dotací na podporu kinematografie a filmové pobídky. Kontroloři prověřili filmové pobídky za 518 milionů korun a podporu kinematografie za 136 milionů korun. Rozpočet SFK tvoří ze 70 % peníze státního rozpočtu, další finance získává například z poplatků za reklamu, promítání filmů v kinech nebo za užití děl, k nimž spravuje práva. Kontroloři zjistili, že SFK vytvořil dlouhodobou koncepci na podporu kinematografie až dva roky po svém vzniku a není z ní jasné, jaké má cíle. Rozdělování podpory na kinematografii nebylo transparentní a Dozorčí výbor SFK tyto peníze nekontroloval dostatečně.

Ondřej Vetchý, Ema Švábenská a Aňa Geislerová ve filmu Pohádky pro Emu

VIDEO: Nová česká romantická komedie Pohádky pro Emu má první teaser

Kultura

Praha - Nová romantická komedie Pohádky pro Emu v hlavních rolích s Aňou Geislerovou a Ondřejem Vetchým představuje první záběry v novém teaseru. V současné době vstupují práce na filmu do další fáze postprodukce, kdy mimo jiné vzniká také hudba. Novou píseň speciálně pro film složí a nazpívá Michal Hrůza.

Richard Krajčo a Kryštof

Kultura

Festival Votvírák navštívilo 80 tisíc lidí, největší hvězdou byla kapela Kryštof

Praha - Koncert kapely Kryštof se dnes večer stal jedním z vrcholů 10. ročníku festivalu Votvírák, který se od pátku koná v na letišti Boží Dar v Milovicích na Nymbursku. Formace, která se stala skupinou roku 2015 na 25. ročníku Cen Akademie populární hudby Anděl, každou ze svých písní rozezpívala davy pod pódiem a splnila svoji úlohu největších hvězd festivalu. Votvírák za dva dny navštívilo přes 80.000 lidí.

Film Warcraft: První střet

RECENZE: Warcraft potěší hlavně hráče, ostatní se tak bavit nebudou

Kultura

RECENZE - Filmy natočené na motivy herní předlohy to nemají jednoduché. Prakticky žádný takový snímek zatím nesklidil velkou dávku popularity a nejen že nezaujal běžné diváky, ale mnohdy příliš nenadchl ani zaryté hráče. To druhé u Warcraftu rozhodně neplatí, jestli ale nejočekávanější hit letošního roku sedne i divákům neznalým herní předlohy je otázkou.

Ennio Morricone je italský hudební skladatel, obzvláště známý svou filmovou hudbou. Složil hudbu k více než 500 filmů a televizních seriálů. I když složil hudbu pouze ke 30 westernům, právě tato hudba je nejznámější.

Italský skladatel filmové hudby Ennio Morricone se vrací do Prahy

Kultura

Praha - Legendární tvůrce filmové hudby Ennio Morricone vystoupí v pražské O2 areně. Koncert proběhne v rámci turné "60 Years of Music World Tour" za doprovodu Českého národního symfonického orchestru. Ennio Morricone nové turné naplánoval po obdržení Oskara za práci na filmu Quentina Tarantina Osm Hrozných

Romeo a Julie - Jan Sklenář, Tereza Voříšková (foto: Patrik Borecký)

Co nového přinesou letošní Shakespearovské slavnosti?

Kultura

Praha - Tradiční setkání s britským dramatikem Williamem Shakespearem už je doménou prázdninových měsíců. Letos budou představení v prostředí Pražského hradu o to zajímavější, že vzpomínáme 400. výročí úmrtí tohoto dramatika.

Iva Bittová

Kultura

Iva Bittová představuje nové album Slovenské spevy

Praha – Populární zpěvačka Iva Bittová se opět vrací ke spolupráci se skladatelem Vladimírem Godárem, který pro ni a smyčcový Mucha Quartet upravil slovenské lidové písně ze sbírky Bély Bartóka. Nové verze pod názvem Slovenské spevy Iva Bittová s doprovodem kvarteta koncertně zazpívá 16. a 17. června na festivalu Concentus Moraviae.

Aneta Langerová

Aneta Langerová pokřtí svůj první vinyl Na Radosti

Kultura

Liberec - Ve čtvrtek 9. června pokřtí Aneta Langerová svůj první vinyl. Křest spojený s krátkým akustickým vystoupením proběhne od 17 hodin v prodejně SUPRAPHON Musicpoint, kam si mohou fanoušci přijít nechat desku podepsat. Vinyl Na Radosti bude v prodeji od 10. června.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy