Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový festival Metronome nabídne oslnivou přehlídku skladeb z kultovních sci-fi filmů

John Boyega, Peter Mayhew, Harrison Ford
John Boyega, Peter Mayhew, Harrison Ford
Foto: lucasfilm.com

Praha - O speciální zahajovací program nového dvoudenního hudebního festivalu Metronome se postará Pražský filmový orchestr se svým unikátním koncertem skladeb z kultovních sci-fi filmů. Během koncertu s názvem Bang Zoom! Up to the Moon! zazní skladby z filmů a seriálů jako 2001: Vesmírná Odyssea či motivy ze ság Star Wars, Star Trek, Stargate nebo Battlestar Galactica. 

Pražský filmový orchestr pro festival Metronome vytvořil unikátní vystoupení inspirované sloganem festivalu Bang Zoom! Up to the Moon! Šéfdirigent orchestru Jiří Korynta sestavil pásmo skladeb tak, aby se co nejvíce vztahovalo k žánru sci-fi a zároveň představilo klasické i modernější přístupy, zastoupené díly skladatelů Johna Williamse nebo Stevea Jablonského.

„Na rozdíl od koncertů v sálech, kde uvádíme i zcela nové premiéry, včetně českých skladeb, jsme s ohledem na rozmanitost publika a zaměření festivalu vybrali celosvětově známé skladby," přibližuje Jiří Korynta.

Program započne skladba 2001: Space Odyssey. Následovat budou motivy ze ságy Star Wars, ze Star Treku,  Stargate nebo Battlestar Galactica.  Diváci uslyší i melodie z filmů  E. T. Mimozemšťan  a Back to the Future III. nebo tzv. efektní hudba zastoupená skladbami Flynn Lives! z filmu Tron: Legacy  nebo Arrival to the Earth z Transformers.

Zdroj: YouTube

Šedesátičlenný orchestr, tvořený studenty i profesionálními hráči z filharmonií nebo divadelních orchestrů vystoupí na festivalu v sobotu 25. června v 16 hodin.

Mimo jiné zahrají na festivalu další hvězdy zahraniční i tuzemské hudební scény. V sobotu vystoupí headliner festivalu legendární Iggy Pop, kapela The Kooks a elektro-popová zpěvačka Ella Eyre. Druhý festivalový den úplně poprvé v Praze vystoupí Foals, elektrofolkaři Crystal Fighters a J.A.R. představí velkolepou show s gospelovým sborem. Mezi dalšími vystupujícími jsou například Walk Off The Earth, Ninet, Shelter Point, Ghostpoet, Ian Siegal, Prostitutes či Please the Trees. 

Festival se koná 25.-26. června 2016 v areálu Stromovky.

Témata:  film Star Wars

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy