Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herec Jeremy Renner už je v Karlových Varech, představí svůj nejnovější snímek Wind River

Filmový festival Karlovy Vary
Filmový festival Karlovy Vary
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karlovy Vary - Do karlovarského Grandhotelu Pupp dnes krátce po 17:00 dorazil americký herec a hudebník Jeremy Renner. Držitel dvou oscarových nominací představí svůj nejnovější snímek Wind River, který získal v Cannes v soutěži Un Certain Regard Cenu za režii.

Herec s pestrou škálou své filmografie hrál například ve snímku Smrt čeká všude, byl hvězdou akční série Avengers, filmu Captain America a dvou pokračování Mission Impossible.

Jeremy Renner zaujal kritiku portrétem sériového vraha ve filmu Dahmer (2002). Na přelomu století se etabloval na filmovém plátně především díky postavám v akčních a válečných snímcích.

Na Oscara byl nominován za roli detektiva (po boku Bena Afflecka) v kriminálním filmu Město (The Town, 2010), a získal také nominaci na Zlatý globus a Screen Actors Guild Awards.

Rennerovu filmografii pak plní vysokorozpočtové a divácky úspěšné filmy - Thor (2011), Mission Impossible-Ghost Protocol (2011) a Mission Impossible-Národ grázlů (Mission Impossible- Rogue Nation, 2015). Postavu kapitána Clinta Bartona/Hawkeye vytvořil v komiksové sérii Avengers (2012), Avengers : Age of Ultron (2015) a souvisejícím Captain America: Občanská válka (Captain America: Civil War, 2016).

Témata:  kultura filmy Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy