reklama

Nový film Spider-Man: Homecoming, v němž se hlavní postava Peter Parker teprve učí zvládat své nadpřirozené schopnosti o premiérovém víkendu vidělo přes 50.000 lidí.

Snímek Já, padouch 3 na druhém místě nasbíral zhruba 49.000 návštěvníků. Piráty z Karibiku vidělo skoro 477.000 diváků a tržby v českých kinech jsou přes 70 milionů korun. Z druhého na čtvrté místo kleslo páté pokračování filmu Transformers s podtitulem Poslední rytíř. Na kontě má téměř 98.000 návštěvníků. Na páté pozici jsou animovaná Auta 3, která vidělo více než 132.000 lidí. Uvedla to na svých stránkách Unie filmových distributorů.

Z českých filmů skončila na 14. místě komedie Špunti na vodě, která má po 13 týdnech promítání na kontě téměř 300.000 diváků. Na 20. příčce je v žebříčku snímek Masaryk, jehož návštěvnost je po půl roce přibližně stejná jako u Špuntů.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí americký film Válka o planetu opic. Dále čeští diváci budou moci vidět drama z období americké občanské války Oklamaný a filmový portrét autentického českého neonacisty Svět podle Daliborka.