Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo bude nový Willy Wonka. Hledá se náhrada Johnnyho Deppa

Johnny Depp
Johnny Depp
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Kniha Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu patří mezi dětmi k oblíbeným. To samé lze říct o dvou filmových zpracováních této knihy. Studio Warner Bros však plánuje nový film, který se má odehrávat před hlavním příběhem. Kdo bude hrát Willyho Wonku?

Svůj záměr natočit film ze světa Karlíka a továrny na čokoládu oznámilo studio Warner Bros krátce po smrti Gena Wildera, který zahrál Willyho Wonku ve filmu Willy Wonka a továrna na čokoládu v roce 1971. Od té doby si film vybudoval téměř kultovní pozici a někteří fanoušci hodnotili oznámení nového filmu tak blízko po smrti Gena Wildera jako urážku tomuto herci.

Warner Bros však nemají v plánu natočit znovu film o Karlíkovi v továrně. Dva filmy, druhý z nichž je Karlík a továrna na čokoládu z roku 2005 od režiséra Tima Burtona, jsou podle nich dostatečné. Nový film se má zaměřit na život Willyho Wonky před událostmi tohoto filmu.

V novém snímku by se tedy lidé mohli dozvědět, jak se majitel čokoládovny dostal do džungle, v níž našel Oompa Loompy, jak žil předtím a podobně. Podle serveru Huffington Post producenti zvažují, že by hlavní roli Willyho Wonku hrál Ryan Gosling, který je známý z filmů jako La La Land, Jen Bůh odpouští nebo romantického snímku Zápisník jedné lásky.

V La La Land dokázal své taneční a zpěvné schopnosti, takže by měl být schopný se této role zhostit s potřebným talentem. Ryan Gosling dokonce podle serveru The Hashtag Show projevil o roli Willyho Wonky zájem. Pokud se Willy Wonkou skutečně stane, pravděpodobně se bude inspirovat spíše Genem Wilderem než excentrickým Johnny Deppem.

Film navíc bude v dobrých rukou, protože produkci filmu má převzít David Heyman, který pracoval i na snímku Fantastická zvířata a kde je najít. O tom, že se stal producentem právě David Heyman, informoval server Variety na podzim loňského roku.

Mezi knihy od Roalda Dahla patří kromě Karlíka a továrny na čokoládu také Matylda, Obr dobr, Jakub a obří broskev či Prevítovi. Matylda byla zfilmována roku 1996, zatímco Obr dobr se dočkal zpracování až v loňském roce.

Témata:  filmy Johnny Depp

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy