Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gott a No Name natočili společnou píseň

Karel Gott
Karel Gott
Foto: Korzo

Praha - Asi před třemi lety si Karel Gott a oblíbená slovenská kapela No Name slíbili, že společně natočí píseň. Dlouho však čekali na materiál, který by byl takového spojení hoden. Dočkali se a nyní představují duet Kto dokáže.

Už jsou tomu tři roky, kdy si náš věčný Zlatý slavík Karel Gott a v Čechách nejoblíbenější slovenská kapela, No Name, slíbili, že společně natočí duet. Dlouho však nebyl k dispozici vhodný materiál, který by byl hoden ke spojení těchto umělců. Nyní se konečně fanoušci dočkali - interpreti představují píseň Kto dokáže.

Píseň napsal frontman No Name, Igor Timko, původně k příležitosti devadesátého výročí rozhlasového vysílání na Slovensku. Skladbu vnímá jako poctu všem tvořivým lidem.

„Asi tak před třemi lety jsme si řekli, že když vznikne píseň hodná spojení Gott a No Name, že to dáme dohromady. S klávesákem Zolim jsme se shodli na tom, že píseň Kto dokáže zafunguje dokonale. Tak jsme si zavolali, maestro nás pozval k sobě domů a pustili jsme mu píseň.Po jejím poslechu řekl, že v ní chce zpívat. Krásnější reakci jsme si ani nemohli přát,“ dodává k novince Timko.

Píseň Kto dokáže vznikla hned ve třech verzích - v klasické, šansonové i instrumentální. Jednotlivé party přitom vznikaly na různých místech České i Slovenské republiky.

„Zpěvy s maestrem jsme natočili v pražském studiu Ondřeje Soukupa. Sólový part Michala Žáčka vznikl ve studiu skupiny Buty v Ostravě, symfoňák jsme natočili v RTVS Bratislava. Finální mix jsme pak ukončili v Košicích. Písnička procestovala celé bývalé Česko-Slovensko. Na dnešní dobu jde o jedinečný počin, a to nejen kvůli tomu, že Karel Gott a No Name na sebe téměř tři roky ‘čekali‘, ale celý proces spolupráce funguje na džentlmenské dohodě. S maestrem fungujeme bez smlouvy a bez kontraktu. Je příjemné zjistit, že ještě stále existují lidé, pro které je slovo víc než smlouva,“ dodává Igor Timko.

No Name díky písni mohli spolupracovat s jedním ze svých idolů, a splnili si tak sen. Spolupráci si však pochvaluje i Karel Gott.

„Řekl jsem si, že toto nesmím propásnout a nechat si ujít spolupráci s No Name. Kdy jindy se mi podobná příležitost ještě naskytne,“ dodává česká legenda, která v minulém týdnu oslavila svoje osmasedmdesáté narozeniny.

Píseň doprovází i originální klip, který mapuje její vznik. Divákům se tak naskytne jedinečný pohled do zákulisí a mohou tedy alespoň zprostředkovaně vnímat atmosféru při natáčení v různých místech obou států.

Fanoušci navíc mohou píseň již brzy slyšet i naživo. Podle předběžné dohody totiž Karel Gott společně s No Name píseň představí v pražské O2 Aréně 16. prosince během velkého mejdanu Rádia Impuls.

Témata:  Karel Gott skupina No Name kultura

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy