Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Členům skupiny Scooter hrozí osm let vězení za koncert na Krymu

Legendární němečtí Scooter.
Legendární němečtí Scooter.
Foto: s-m-art.com

Sevastopol/Kyjev - Členům německé kapely Scooter hrozí na Ukrajině za vystoupení na Krymu anektovaném Ruskem až osm let vězení. Ukrajinské úřady žádají Německo o pomoc při vyšetřování.

Uvedla to dnes agentura Unian s odvoláním na ukrajinskou prokuraturu. Ta mimo jiné žádá výslech frontmana skupiny H.P. Baxxtera. Kyjev pohlíží na cesty na Krym jako na narušení hranic.

Známá německá technopopová skupina v pátek vystoupila na rockovém festivalu ZBFest v krymském městě Balaklava poblíž přístavu Sevastopol. Její frontman H.P. Baxxter minulý měsíc německým médiím řekl, že Scooter pojede na Krym zahrát, ne se politicky angažovat.

Nelegální cestu kapely na ukrajinské území anektované v roce 2014 Ruskem označil za skandál a trestný čin se závažnými právními důsledky ukrajinský velvyslanec v Německu.

Organizátorům soutěže Německo hledá superstar poradil, aby Baxxtera kvůli úmyslnému porušení zákonů jiné země vyloučili z poroty, napsala agentura DPA.

Témata:  Scooter Ukrajina koncert

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy