Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tom Hanks je zpět: Známý symbolog v novém strhujícím snímku Inferno

Film Inferno
Film Inferno
Foto: Falcon

Praha - Proslulý harvardský symbolog Robert Langdon, kterého zná celý svět z filmů Šifra mistra Leonarda nebo Andělé a démoni, se vrací. Tentokrát se ocitá v samém srdci Itálie, kde ožívá jedno z největších literárních děl – Dantovo Peklo. Podívejte se na nový trailer k dlouho očekávanému snímku Inferno, který je zpracován podle předlohy světoznámého spisovatele Dana Browna.

Spisovatel Dan Brown svými knihami šokoval celý svět, především však knihou Šifra mistra Leonarda, která se okamžitě stala fenoménem. Brown pomocí jednoduchých a veskrze pádných argumentů převrátil naruby několik církevních dogmat. Ze strany církve se okamžitě dočkal vlny kritiky, ale mezi čtenáři sklidila obrovský úspěch a na žebříčcích bestsellerů se drží dodnes.

Netrvalo dlouho a kniha se dočkala filmového zpracování. Úlohy harvardského profesora Roberta Langdona se zhostil Tom Hanks, který se po boku Audrey Tautou pouští do řešení jedné z největších záhad v historii světa, hledání Svatého grálu. Diváci tak měli poprvé možnost spatřit jedinečné spojení náboženských prvků s fakty, protkané šiframi a hádankami Leonarda Da Vincicho. Film dal také nahlédnout do tajů Louvru a dalších zajímavých pařížských zákoutí.

O tři roky později se Langdon objevil v dalším filmu podle Brownovi předlohy – Andělé a démoni. Tentokrát se příběh stáčí do samotného centra církve, Vatikánu. Při volbě papeže se roztáčí kolotoč nebezpečných událostí. Na světlo vystupuje starověké tajné bratrstvo Iluminátů, které unáší kardinály a cestu za záchranou světa Langdonovi ztíží blížící se výbuch antihmotové bomby, která byla sestrojena v CERNU jako důkaz toho, že věda a církev si neodporují.

Nyní se profesor náboženské ikonologie vrací v dalším strhujícím mysteriózním snímku Inferno. Vrhá se napříč Florencií, Benátkami či Istanbulem , aby vyřešil záhadu spojenou s největším literárním dílem všech dob, Dantovým peklem. Do rukou se mu dostane vodítko v podobě Dantovi epické básně, která má být klíčem k záchraně světa před hrozící biologickou katastrofou. Avšak tentokrát bude muset Langdon čelit závažnějšímu rozhodnutí, než kdy dříve. Jak říká trailer, bude se muset rozhodnout, buď zmáčkne tlačítko, které vyhubí polovinu civilizace teď, nebo zda neudělá nic a za sto let lidstvo vymře.

Zdroj: YouTube

Do role Langdona se opět vrací Tom Hanks, kterému bude v rozplétaní tajuplných symbolů pomáhat Felicity Jones (Teorie všeho). Nedočkaví fanoušci příběhů Roberta Langdona si jistě přijdou na své, přece jen na pokračování čekali sedm let. Režie se opět ujal Ron Howard a o velkolepost hudby se nepostará nikdo jiný, než Hans Zimmer.

Osoba Roberta Langdona se objevuje ještě v jednom Brownově románu a tím je Ztracený symbol. Tvůrci tento příběh přeskočili pravděpodobně proto, že už je "tak trochu z kurzu" a skočili po nejnovější knize, kterou mají fanoušci v živé paměti. Pokud se jim povede znovuoživení langdonovských příběhů, mohli bychom se s velkou pravděpodobností dočkat také zfilmování Ztraceného symbolu.

Snímek Inferno vstoupí do českých kin 13. října 2016.

Témata:  Tom Hanks film Inferno

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy