Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdeněk Troška přichází s novou pohádkovou komedií Strašidla

Film Strašidla
Film Strašidla
Foto: Falcon

Praha - Jeden z nejznámějších českých režisérů Zdeněk Troška se pustil do natáčení další pohádky. Tentokrát diváky zavede do rodiny strašidel, která budou čelit nelehkému úkolu a tím je začlenění mezi obyčejné smrtelníky. Jaká jsou nová pohádková strašidla a proč musejí opustit svůj poklidný život plný čar a kouzel? Podívejte se na nový trailer k pohádkové komedii Strašidla.

Hejkal Hugo se svojí rodinou v poklidu obývají starou vilu na okraji města. Jeho žena Patricie, její matka Žofie, vodník Bubla a víla Jitřenka si bezstarostně zastávali svá čarodějná řemesla, když jednoho dne do domu přišel nezvaný host. Úředník Patočka, který má ve správě evidenci budov zjistil, že v domě už léta nikdo neplatí nájem a nikdo v něm nechce bydlet, především proto, že tam straší. Rodině předloží plán o tom, že buď začnou platit nájem nebo se budou muset vystěhovat. Otázkou však zůstává, kde vzít peníze na zaplacení?

Co naplat! Strašidla budou muset do práce a jejich děti Ester a Eleonor do školy. Jak se bude dařit vodníkovi, který se celý život staral o dušičky, v prádelně? Víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako divadelnímu herci? Odolá paní Patricie nástarhám své první lásky, upíru Ignácovi? A co na celou situaci říká úředník Patočka?

Ve strašidelném světě platí úplně jiná pravidla než v tom lidském, proto jejich začlanění mezi smrtelníky přinese řadu komických a napínavých situací. Hrdinové budou muset zapojit nejen svá kouzla, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu a zvítězit tak nad úřednickou byrokracií a nástrahami lidského světa.

 

Režisér Zdeněk Troška poodhaluje pozadí natáčení

Co je pro filmová strašidla v tom našem, skutečném světě nejsložitější? „Seznámení se se světem lidí, jeho zákony a obyčeji; něčemu nerozuměla, nechápala, něco si vysvětlila po svém. Prostě trochu zmatek na obou stranách, ale vždy úsměvný." 

Co je pro filmová strašidla v tom našem, skutečném světě nejsložitější? „Seznámení se se světem lidí, jeho zákony a obyčeji; něčemu nerozuměla, nechápala, něco si vysvětlila po svém. Prostě trochu zmatek na obou stranách, ale vždy úsměvný."

V hlavních rolích nové pohádkové komedie se objeví Bronislav Kotiš, Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Carmen Mayerová, Sára Sandeva, Tereza Bebarová, Matěj Hádek, Karel Dobrý, Anna Polívková, Petr Nárožný, Václav Postránecký, Nelly Řehořová, Petr Šimčák, Petr Čtvrtníček nebo Aneta Procházková.

Film Strašidla vstoupí do českých kin 18. srpna 2016.

Zpravodajský server EuroZprávy.cz jsou mediálním partnerem filmu.

Témata:  Zdeněk Troška film Strašidla

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy