Kultura

John Boyega, Peter Mayhew, Harrison Ford

VIDEO: Star Wars ovládly pěveckou soutěž Británie má talent

Kultura

Londýn - Pěvecká soutěž Británie má talent, proslula především legendárním porotcem Simonem Cowellem, ale také řadou pozoruhodných účinkujících. Nyní se světem šíří vystoupení Stormtrooperů, vojáků z Hvězdných válek, kteří překvapí samotného Cowella a diváky zvednou ze židlí.

Eurovision Song Contest

Eurovize 2016 - Druhé semifinále: Nečekané složení dalších postupujících, finále bude zajímavé

Kultura

Stockholm - Dnes večer pokračoval 61. ročník nejpopulárnější světové pěvecké soutěže Eurovision Song Contest známé v České republice jako soutěž Eurovize. Ve druhém semifinále se představilo dalších 18 účastníků, z nichž deset postoupilo do sobotního finále. Překvapivě se mezi nimi neobjevili zástupci například Irska nebo Běloruska, kteří byli mezi bookmakery favorizováni.

Úspěšná herní série Assassin's Creed se dočká filmového zpracování

VIDEO: Populární Assassin's Creed zamíří na plátna kin

Kultura

Fanoušci herní série Assassin's Creed jsou na nohou. Světlo světa totiž spatří film natočený na motivy této celosvětově úspěšné hry. Opět se tedy vnoříme do boje mezi Templáři a Assassíny a s hlavním hrdinou Desmondem Milesem podnikneme dobrodružství za hledáním tajemného artefaktu nezměrné síly.

Film Musíme se sejít

VIDEO: Baviči z pořadu "Na stojáka" v nové letní komedii. A tady je trailer

Kultura

Praha - Musíme se sejít je lehkou letní komedií s protagonisty úspěšné show Na stojáka, která má za cíl především diváka pobavit. Vypráví o čtveřici kamarádů, kteří se po náhodném setkání po letech rozhodnou uspořádat velkolepou pánskou jízdu jako zamlada. Jak už to ale tak někdy bývá, ne vždy vše vyjde podle plánu, a tak začíná kolotoč humorných událostí…

Film Strašidla

Kultura

Zdeněk Troška přichází s novou pohádkovou komedií Strašidla

Praha - Jeden z nejznámějších českých režisérů Zdeněk Troška se pustil do natáčení další pohádky. Tentokrát diváky zavede do rodiny strašidel, která budou čelit nelehkému úkolu a tím je začlenění mezi obyčejné smrtelníky. Jaká jsou nová pohádková strašidla a proč musejí opustit svůj poklidný život plný čar a kouzel? Podívejte se na nový trailer k pohádkové komedii Strašidla.

Tereza Kostková ve filmu Strašidla Zdeňka Trošky

VIDEO: Troškův film Strašidla má oficiální trailer

Kultura

Praha - Nová pohádková komedie Strašidla představila svůj trailer. V hlavních rolích rodinné komedie Strašidla uvidíme Bronislava Kotiše jako hejkala Huga, Terezu Kostkovou v roli jeho ženy Patricie, Carmen Mayerovou jako její matku Žofii, Jiřího Dvořáka v roli vodníka Bubly a Sáru Sandevu jako vílu Jitřenku. Sourozence Ester a Eleanora hrají Nelly Řehořová a Petr Šimčák. Trailer slibuje velkou zábavu.

Film Inferno

Tom Hanks je zpět: Známý symbolog v novém strhujícím snímku Inferno

Kultura

Praha - Proslulý harvardský symbolog Robert Langdon, kterého zná celý svět z filmů Šifra mistra Leonarda nebo Andělé a démoni, se vrací. Tentokrát se ocitá v samém srdci Itálie, kde ožívá jedno z největších literárních děl – Dantovo Peklo. Podívejte se na nový trailer k dlouho očekávanému snímku Inferno, který je zpracován podle předlohy světoznámého spisovatele Dana Browna.

Eurovision Song Contest

Kultura

Eurovize 2016 - První semifinále: Gunčíková přepsala historii, Česko prorazilo do finále

Stockholm - Dnes večer odstartoval prvním semifinálovým kolem 61. ročník nejpopulárnější světové pěvecké soutěže Eurovision Song Contest známé v České republice jako soutěž Eurovize. I letos má mezi 43 soutěžícími své zastoupení Česko v podobě účastnice soutěže Česko hledá superstar Gabriely Gunčíkové, která jako první tuzemská reprezentantka postoupila do finále. Podívejte se na kompletní seznam deseti semifinalistů, kteří se probojovali po prvním kole do sobotního finálového klání.

Hana Zagorová

Zagorová slaví své jubileum novou deskou a koncertem v Lucerně

Kultura

Praha - Jedna z největších stálic a hvězd české hudební scény, devítinásobná zlatá Slavice, držitelka Diamantové desky Supraphonu za více než 10 milionů prodaných zvukových nosičů a členka Síně slávy hudebních cen Anděl - Hana Zagorová bude slavit své jubileum.

Kája Saudek

Výstava komiksů Káji Saudka na hradě Loket

Kultura

Loket - Mnozí označují Saudka králem českého komiksu, jenž je obdařen mimořádným smyslem pro detail a vtipným specifickým jazykovým projevem. Proslul také propagační grafikou, velmi ceněnými filmovými, hudebními či sportovními plakáty a v neposlední řadě obrazy s erotickou tématikou.

John Boyega, Peter Mayhew, Harrison Ford

Kultura

Nový festival Metronome nabídne oslnivou přehlídku skladeb z kultovních sci-fi filmů

Praha - O speciální zahajovací program nového dvoudenního hudebního festivalu Metronome se postará Pražský filmový orchestr se svým unikátním koncertem skladeb z kultovních sci-fi filmů. Během koncertu s názvem Bang Zoom! Up to the Moon! zazní skladby z filmů a seriálů jako 2001: Vesmírná Odyssea či motivy ze ság Star Wars, Star Trek, Stargate nebo Battlestar Galactica. 

Film Musíme se sejít

Protagonisté show Na stojáka v hlavních rolích celovečerního filmu

Kultura

Praha - Sklidili ovace tisíce diváků v televizi i na internetu a teď chtějí potěšit také diváky českých kin. Stand-up komici Arnošt Frauenberg, Karel Hynek, Dominik Heřman Lev a Radek Petráš si ve filmu Musíme se sejít zahráli čtveřici kamarádů, kteří se po náhodném setkání po letech rozhodnou uspořádat pánskou jízdu. Jak už to ale tak někdy bývá, ne vždy se všechno podaří podle plánu, proto o humorné situace nebude rozhodně nouze.

Divadlo, ilustrační foto

Co přinese Divadelní svět Brno?

Kultura

Brno - Brno se opět stane Mekkou současného divadla. Koncem května představí zážitky nabitý festival Divadelní svět Brno. Pozvání přijaly přední soubory z Belgie, Izraele, Maďarska, Německa, Slovenska či Slovinska. Na diváky čeká řada představení pro celou rodinu a nevšední doprovodný program.

Divokej Bill

Kapela Divokej Bill vydává živé DVD/CD, k tomu nový singl a klip Tsunami

Kultura

Liberec - Sedmadvacet letních koncertů, nové živé DVD/CD Divokej Bill – Doma a natáčení již sedmého, zatím bezejmenného studiového alba. To je zhruba rok 2016 v diáři Divokýho Billa. V jaké jsou ‚Billové‘ aktuálně formě, ukazuje mimo jiné nový singl Tsunami. Ten je první ochutnávkou z chystaného nového alba a jeho klip pro změnu fanoušky naladí na DVD/CD Doma, které vyjde v polovině května.

Jiří Dvořák, Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes a Ivan Trojan

Kultura

Pohádka Anděl Páně se dočkala svého pokračování

Praha - Během tohoto víkendu padla poslední klapka volného pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích. Sešla se řada českých hereckých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha. Ve svých „svatých“ rolích se opět objeví Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Veronika Žilková, ale nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie, Josef Abrhám jako svatý Josef, „svatý Petr“ Čtvrtníček nebo Michal Horáček jako archanděl Michael.

Hans Zimmer

Hans Zimmer už dnes vystoupí v Praze

Kultura

Praha - Napsal hudbu ke spoustě filmů, které se lidem zaryly pod kůži na celý život. Hans Zimmer, jeden z nejvýznamnějších skladatelů filmové hudby, dnes vystoupí v pražské O2 areně za doprovodu Českého národního symfonického orchestru (ČNSO) na svém prvním turné. Zazní zásadní hity jeho tvorby, včetně hudby z filmů Rain Man, Interstellar, Piráti z Karibiku, Lví král, Šifra Mistra Leonarda či Gladiátor. Čeští muzikanti doplní americké hudebníky a Zimmera, který bude hrát na klavír.

Marta Kubišová

Kultura

Nový festival Praha žije hudbou podniká boj proti vyhlášce omezující pouliční umění

Praha - Letos v březnu vešla v platnost nová vyhláška, která výrazně omezuje pouliční umění, tzv. busking. Organizátoři festivalu Praha Žije Hudbou, který proběhne 13. května, podali na Ministerstvo vnitra podnět k přezkoumání této vyhlášky. Nejvíce je omezena především hudební produkce, pro kterou existují jak striktní zákazy konkrétních nástrojů, tak rozsáhlá omezení míst a hodin, během kterých se smí hrát.

Skupina No Name

Kam vyrazit v červnu na festival?

Kultura

Liberec - Festivalová sezóna se rychle blíží, a pro některé začala již prvními Majálesy napříč celou Českou republikou. Nevíte, kam na počátku léta vyrazit? Poradíme vám celkem 10 tipů na divácky nejoblíbenější a nejúspěšnější festivaly různých žánrů.

Knihovna

Knižní veletrh Svět knihy představí severské spisovatele

Kultura

Praha - Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2016 poctí svojí návštěvou severské země. Stanou se tak čestným hostem festivalu a v prostorách Průmyslového paláce na Výstavišti v Holešovicích jim bude patřit velký designový stánek, který ponese název #ReadNordic. Na veletrh zavítá sedmnáct severských spisovatelů.

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy