Kultura

Ceny Anděl

Anděla za rok 2015 si odnesl Koller, Vytisková a skupina Kryštof

Kultura

Praha - Skupinou roku 2015 se na 25. ročníku Cen Akademie populární hudby Anděl stala kapela Kryštof, zpěvákem David Koller a zpěvačkou Klára Vytisková vystupující pod jménem Klara. Skladatel a rockový kytarista Michal Pavlíček byl uveden do Síně slávy.

Horkýže Slíže

Horkýže Slíže dnes vystoupí ve Valašském Meziříčí

Kultura

Valašské Meziříčí - Legendární slovenská kapela Horkýže Slíže rozproudí krev svým fanouškům již dnes ve velkém sále Kulturního zařízení. Přesně po roce zde uvedou svou další show plnou známých hitů. Předkapelou jim bude mladá havířovská kapela Ajdontker.

Hra o trůny

Hra o trůny se dočká další knihy, ale tentokrát trochu odlišné

Kultura

Praha - Chtěli byste zažít hostinu na Zimohradu? Dát si citronový koláč se Sansou Stark, ochutnat medovníčky spolu s Daenerys Targaryen či zakrojit masový koláč s Noční hlídkou? Jedinečný příběh Písně ohně a ledu ožívá znovu, tentokrát jako kuchařka.

Bryan Adams

Kultura

Rocková legenda Bryan Adams přijede do Prahy

Praha - Jeden z nejlepší rockových zpěváků na světě se po svém vyprodaném brněnském koncertě vrací do pražské O2 Arény. Zazní nejlepší hity jeho kariéry, ale i písničky z nového alba.

Vypsaná fixa

Už za měsíc začne nejdelší letní festival u nás. Letňák 2016 potrvá až do září

Kultura

Praha - Od 29. dubna si mohou všichni příznivci dobré hudby v krásném prostředí Střeleckého ostrova užívat festivalovou atmosféru s bohatým kulturním programem. Malostranská beseda už po třetí otevře sezónu svého Letňáku, který jako v loňském roce potrvá až do konce září a v průběhu pěti měsíců nabídne stovky koncertů, DJ´s party, filmových projekcí, benefičních a jiných akcí.

Ceny Anděl 2014

V Lucerna Music Baru se předávali žánroví "andělé" za rok 2015

Kultura

Praha – V pražském Lucerna Music Baru právě probíhá slavnostní předávání žánrových Cen Anděl. Během slavnostního večera živě vystoupí Bratři Ebenové, kapela Prago Union, brněnská skupina Insania i pražská partička BraAgas, která si loni odnesla ze žánrových cen Anděla v kategorii world-music.

Harry Potter

Chystá se návrat Harryho Pottera? Ano, ale v jiné formě

Kultura

Praha – V posledních dnech světem proběhly spekulace o připravovaném pokračování příběhů o čarodějnickém učni Harry Potterovi. Fanoušci jásali, avšak špatně pochopili myšlenku spisovatelky J.K.Rowlingové, která má v plánu vydat pouze scénář divadelní hry. Jak je to ve skutečnosti a co autorka chystá na letošní rok?

Miro Žbirka

Miro Žbirka je v kurzu. Jeho nové turné je už téměř vyprodané

Kultura

Praha/Bratislava - Miro Žbirka se vrací do slavného nahrávacího studia Abbey Road, ve kterém vzniklo jeho poslední album MIRO. Avšak nevrací se přímo do Londýna, ale do velkých hal České a Slovenské republiky v rámci turné Road to Abbey Road. Tento projekt nabídne jedinečnou atmosféru tohoto studia, kde nahrávaly své hity hvězdy jako Beatles, Pink Floyd nebo Deep Purple.

Neohrožený archeolog Indiana Jones v podání Harrisona Forda

Pátý Indiana Jones potvrzen! Se Spielbergem i Fordem

Kultura

Hrdinný archeolog, jemuž nikdo neřekne jinak než Indiana Jones, se vydá vstříc divákům již popáté. Společnost Walt Disney Pictores potvrdila nejen realizaci filmu, ale dokonce stanovila datum premiéry - za tři roky...

Rihanna při koncertu v Baltimore, USA

Na festivalu Sziget vystoupí Rihanna

Kultura

Budapešť - Organizátoři Szigetu s radostí oznamují, že headlinerem nultého dne (11.8.) bude hvězda popové scény Rihanna. Do programu festivalu konajícího se 10.-17. srpna, tak přibyla další světová ikona.

Oldřich Kaiser v titulní roli filmu Rudý kapitán.

Rudý kapitán OBRAZEM

Kultura

Snímek sedmatřicetiletého slovenského režiséra Michala Kollára se odehrává v létě 1992, těsně před rozdělením Československa. Na Slovensku je při stavebních pracích rozkopán starý hřbitov a v jedné z rakví je nalezena podivná mrtvola: má hřebík v hlavě a rozdrcené prsty. Posléze se zjistí, že šlo o kostelníka Karola Kloknera, narychlo pohřbeného v roce 1985. A brzy je zřejmé, že do věci musela být zapletena StB. Organizace, jejíž někteří členové přešli do služeb nového zřízení, jiní zůstali (říkají autoři) potajmu velmi aktivní v původních strukturách.

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy