Kultura

Lucie (hudební skupina)

Lucie v létě zahraje po celé ČR a v Bratislavě

Kultura

Přichází léto plné rockové energie, legendární kapela Lucie totiž vyrazí na sérii rockových koncertů po 13 českých městech a zavítá i do Bratislavy. Pod názvem „Chci zas…” proběhne letní turné v jedinečných prostorách, mezi které patří také pražské Ledárny Braník.

Silk Sonic (kapela)

Silk Sonic má cenu Grammy za píseň roku i za nejlepší nahrávku

Kultura

Písní roku byla dnes při předávání hudebních cen Grammy vyhlášena skladba Leave the Door Open skupiny Silk Sonic. Stejná skupina získala i ocenění za nahrávku roku. Prestižní cenu za "objev roku" si odnesla zpěvačka Olivia Rodrigová. Hlavní cenu za album roku získal pětatřicetiletý zpěvák a pianista Jon Batiste, který album We Are koncipoval jako poctu svému rodnému městu New Orleans.

Disney+

Streamovací služba Disney+ odstartuje v ČR 14. června

Kultura

Streamovací služba Disney+ bude dostupná pro české uživatele od 14. června. Cena měsíčního předplatného bude 199 Kč, za rok pak uživatelé zaplatí 1990 Kč. Předplatitelé budou mít mimo jiné přístup k exkluzivnímu obsahu z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a Star. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Český lev

České lvy ovládl Zátopek

Kultura

Nejúspěšnějším snímkem 29. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) Český lev se stal film Zátopek režiséra Davida Ondříčka. Z 13 nominací získal osm cen včetně té za nejlepší film, nejlepší režii a nejlepšího herce v hlavní mužské roli pro Václava Neužila. Ocenění za celoživotní přínos české kinematografii si ze sobotního slavnostního večera odnesl Ivo Špalj. Druhým nejúspěšnějším byl film Okupace se třemi cenami. Předávání se neslo v duchu podpory válčící Ukrajině.

Benefiční Koncert pro Ukrajinu

Kultura

Koncert v Praze dnes získal desítky milionů korun pro válčící Ukrajinu

Benefiční koncert, který se dnes večer konal na Václavském náměstí v Praze, vynesl desítky milionů korun na pomoc válčící Ukrajině. Pořadatelé z České televize oznámili, že během více než tříhodinového koncertu se podařilo díky dárcovským DMS vybrat 22,5 milionu korun, dalších 158 milionů korun dorazilo do sbírky SOS Ukrajina neziskové organizace Člověk v tísni. Za vybranou částku zajistí humanitární pracovníci nejzákladnější potřeby pro oběti konfliktu.

Dušan Klein (vlevo) během natáčení.

Kultura

Ve věku 82 let zemřel filmový režisér Dušan Klein

Filmový režisér a scenárista Dušan Klein zemřel v neděli ve věku 82 let. Nejvíce ho proslavila série filmů o "básnících". Natočil i desítky detektivek a komedií, mimo jiné Vážení přátelé, ano, Andělské oči nebo Konto separato. Byl také tvůrcem televizních seriálů. ČTK o úmrtí dnes informoval jeho syn David.

Skupina ABBA

Skupina ABBA se dala znovu dohromady, chystá nové album i hologramový koncert

Kultura

Švédská popová skupina ABBA se bezmála 40 let po rozpadu dala opět dohromady a vydává nové album. Hudebníci to dnes oznámili v online přenosu, podle kterého příští rok v Londýně chystají i digitální koncerty. "Nahráli jsme nové album," uvedli 76letý Björn Ulvaeus a 74letý Benny Andersson, představitelé mužské poloviny legendární čtveřice.

Ethan Hawke dnes převzal v Karlových Varech Cenu prezidenta MFF

Cenu prezidenta karlovarského festivalu dostali Ethan Hawke a Jan Svěrák

Kultura

Cenu prezidenta Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary dnes při jeho slavnostním ukončení převzal americký herec Ethan Hawke a režisér Jan Svěrák. V hlavní soutěži karlovarského filmového festivalu zvítězil koprodukční film Strahinja srbského režiséra Stefana Arsenjeviče.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy