Kultura

RockOpera Praha nově pořádá workshopy fyzického herectví s Irinou Andreevou z Teatru Novogo Fronta

Rockové opery klasik Faust a Anna Karenina dostanou vlastní CD

Kultura

Praha - Ve středu 9. března od 19 hodin uvedla RockOpera Praha další reprízu své opery Faust. Rockové a nu-metalové zpracování nejznámějšího díla Johanna Wolfganga von Goetha si již od své slavnostní premiéry nachází své příznivce a v loňském roce se dokonce stalo divácky nejnavštěvovanějším představením vůbec. V titulních rolích se objeví Jiří Zonyga coby Faust a Viktor Dyk jako Mefistofeles.

Adéla Gondíková poprvé v Mamma Mia! (2. října 2015)

Mamma Mia! končí, derniéra se uvede poslední den v roce

Kultura

Praha - Muzikál Mamma Mia!, který v Praze dosud vidělo více než 210.000 diváků, odehraje slavnostní derniéru na Silvestra, 31. prosince 2016. "Licence nám končí poslední den v roce, a tak se s představením rozloučíme," uvedla producentka Renata Štupáková ze společnosti Dark Style Agency.

Skupina Arakain

Kultura

REPORTÁŽ: Arakain a Dymytry začali turné se svými novými alby

Fanoušci se konečně dočkali. Dlouho očekávané turné bratrských kapel Arakain a Dymytry započalo tento víkend v již už tradičním místě konání - v Polné. Druhý den pak kapely pokračovaly v nedalekém Kolíně, ze kterého Vám přinášíme report. A do Kolína nepřijeli sami!

Koncert, ilustrační foto

Skupina No Name bude slavit 20 let

Kultura

Praha - Skupina No Name, která patří dlouhodobě k nejoblíbenějším slovenským kapelám v České republice, v těchto dnech vyráží na československé koncertní turné „s láskou“, na kterém oslaví dvacáté výročí své existence.

Rihanna při koncertu v Baltimore, USA

Kultura

Pražský koncert Rihanny se přesouvá

Praha - Populární R&B zpěvačka Rihanna vystoupí v červenci letošního roku v Praze. Avšak z technických důvodů jsou pořadatelé nuceni její koncert přesunout do jiné koncertní haly.

Barbora Poláková

Barbora Poláková získala Zlatou desku Supraphonu a tři nominace na ceny Anděl

Kultura

Praha - Loňský eponymní debut Barbory Polákové pořádně víří vody tuzemské hudební scény i několik měsíců po svém vydání. Populární zpěvačka a herečka za něj byla na prvním ze tří vyprodaných křtů v pražské Malostranské besedě oceněna ve středu 2. března Zlatou deskou Supraphonu, v hlasování posluchačů rádia Evropa 2 zvítězila v kategorii Domácí zpěvačka, k tomu získala tři nominace v Cenách Anděl a stejný počet nominací v Hudebních cenách Žebřík. A co je možná ze všeho nejdůležitější – svůj um potvrzuje i na živo!

O2 Aréna v Praze

Pražský koncert Rihanny se přesouvá

Kultura

Praha - Populární R&B zpěvačka Rihanna vystoupí v červenci letošního roku v Praze. Avšak z technických důvodů jsou pořadatelé nuceni její koncert přesunout do jiné koncertní haly.

Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl

Sázavafest 2016 láká na hvězdy hudebního i divadelního nebe

Kultura

Světlá nad Sázavou - 16. ročník Sázavafestu drží laťku stále hodně vysoko. Přichystal nejen zahraniční interprety, ale také to nejlepší z československé hudební scény. Mimo jiné se na festivalu představí herci z Hudebního divadla Karlína bude se rozhodně na co těšit.

Leonardo DiCaprio

Kultura

Oscar 2016? Nejlepším filmem je Spotlight a dočkal se poprvé i DiCaprio

Los Angeles - V noci na pondělí se uskutečnilo prestižní 88. předávání Cen filmové akademie. Oscaři jsou nepochybně ohromnou společenskou událostí a letos tomu nebylo jinak. Jednou z nejočekávanějších cen byla ta za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, na kterou se už dlouhou dobu tipoval Leonardo DiCaprio za výkon ve filmu Revenant: Zmrtvýchvstání a letos se mu to konečně podařilo, za což sklidil dlouhé ovace ve stoje.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy