reklama

Přehlídka ohňostrojů patří dlouhá léta mezi nejvýznamnější ohňostrojné soutěže v Evropě i ve světě. Nad hladinou Brněnské přehrady předvedou při zahajovací show své umění česko-německý tým, dále se představí ohňostrůjci ze Slovenska a Španělska.

V závěru hlavní soutěže se představí po osmileté pauze populární portugalský tým Macedos Pirotecnia. Portugalci v Brně zvítězili třikrát v řadě a jsou tak historicky nejúspěšnějším týmem mezinárodní části brněnské ohňostrojné přehlídky.

Středoevropskou podívanou uzavře ohňostrojný epilog nad hradem Špilberkem, který bude věnovaný letošnímu 700. výročí narození Karla IV. Zábavní festivaly doplní další pozoruhodné jubileum – 100. ohňostroj v historii přehlídky Ignis Brunensis, který představí Španělsko.

Zdroj: YouTube

Festival nabídne atraktivní programy nejen na přehradě, ale také v centru Brna. Programy zvou na více než deset programových dětských dnů pod symbolem Dětské dny uprostřed Evropy. Na brněnském náměstí Svobody vypukne rockový koncert Filharmonie Brno „Rock Night". Na náměstí Svobody se také uskuteční Přehlídka moravských vín Vínománie, pro oblíbenou Dopravní nostalgii jsou připraveny jízdy s cestujícími parní tramvají Caroline a jízdami dalších historických vozidel MHD.

Mezi dalšími tradičními akcemi bude setkání horkovzdušných balonářů Balloon Jam, gurmetský Špilberk Food Fest nebo Den Policie s množstvím osvětových a prezentačních akcí. Mimořádným zpestřením bude pro letošní rok mezinárodní festival pořadů pro digitální planetária IPS Fulldome Festival Brno na brněnské hvězdárně.

PROGRAM OHŇOSTROJŮ:

PRELUDE

Hrad Špilberk
pátek 27.5. / 22:30 THEATRUM PYROBOLI • Česko

ÚVODNÍ SHOW SOUTĚŽE:

Brněnská přehrada – vodní hladina
sobota 4.6. / 22:30 IGNIS BRUNENSIS TEAM • Česko – Německo

SOUTĚŽ:

Brněnská přehrada – vodní hladina
středa 8.6. / 22:30 PRIVATEX PYRO • Slovensko
sobota 11.6. / 22:30 FOCS D´ARTIFICI EUROPLÁ • Španělsko
středa 15.6. / 22:30 MACEDOS PIROTECNIA • Portugalsko

EPILOG:

Hrad Špilberk
sobota 18.6. / 22:30 FLASH BARRANDOV SFX • Česko

Slavnostní vyhlášení výsledků přehlídky STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS
bude ve čtvrtek 16. června 2016 na Nové radnici v Brně.