Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seriály Příběh služebnice a Vicepreziden(ka) ovládly americké televizní ceny Emmy

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Los Angeles - Vyhlašování prestižních amerických televizních cen Emmy ovládli tvůrci seriálů Příběh služebnice a Viceprezident(ka). Letošním 69. ročníkem vyhlašování cen provázel moderátor noční televizní talk show televize CBS Stephen Colbert.

Příběh služebnice byl oceněn jako nejlepší televizní seriálové drama, Viceprezident(ka) je nejlepším komediálním seriálem.

Příběh služebnice se opírá o stejnojmennou knižní předlohu a od letoška ji nabízí streamovací služba Hulu. Viceprezident(ka) běží v USA už od roku 2012 na placeném kanálu HBO.

Nositelem ocenění pro nejlepšího herce v komediálním seriálu je Donald Glover (Atlanta), cena pro nejlepší komediální herečku náleží Julii Louisové-Dreyfusové za Viceprezident(ku).

Ocenění pro nejlepšího herce v dramatickém seriálu si ze slavnostního večera v Los Angeles odnesl Sterling K. Brown, který se zaskvěl v seriálu This Is Us. Ženskou obdobu ocenění dostala Elisabeth Mossová ze seriálu Příběh služebnice.

Nejlepším režisérem seriálového dramatu je Reed Morano (Příběh služebnice), ocenění za nejlepší režii v žánru komediálního seriálu si převzal Donald Glover za seriál Atlanta.

Témata:  Cena Emmy kultura seriály televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy