Kultura

Syn Boba Marleyho, Damian vystoupí poprvé v České republice

10.03. 14:13

Praha - Nejmladší syn Boba Marleyho Damian, který je považován za nejoriginálnější umělec celé rodiny, přijede do Prahy se svou kapelou. Fanouškům reggae, dancehallu a urban music se splní jejich dlouholetá očekávání.

Prahu navštíví slavný spisovatel Paulo Coelho

10.03. 13:34

Praha - Autor světových bestsellerů brazilský spisovatel Paulo Coelho navštíví příští týden Prahu. ČTK o tom informovala Radka Potměšilová z nakladatelství Argo.

Mandrage nebude vystupovat v Brně a Bratislavě. Frontman byl převezen do nemocnice

10.03. 08:29

Plzeň – Populární česká kapela Mandrage, která v současné době objíždí města v rámci svého největšího turné, odkládá koncerty v Brně a Bratislavě. Důvodem je hospitalizace zpěváka Víti Starého.

reklama

Zemřel scénograf českých filmů Jindřich Goetz (†76)

09.03. 22:24

Praha - V noci na dnešek zemřel filmový architekt a bývalý rektor Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku Jindřich Goetz, bylo mu 76 let. Jako scénograf se podílel na desítkách českých filmů.

Desetiprocentní růst platů v kultuře? Realný, podle Hermana

08.03. 01:01

Praha - Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) bude jednat o desetiprocentním navýšení platů státních zaměstnanců v kultuře při skládání rozpočtu na příští rok.

Pražský koncert Rihanny se přesouvá

07.03. 01:39

Praha - Populární R&B zpěvačka Rihanna vystoupí v červenci letošního roku v Praze. Avšak z technických důvodů jsou pořadatelé nuceni její koncert přesunout do jiné koncertní haly.

OBRAZEM: 23. Český lev

06.03. 17:52

Praha - Fotografie ze slavnostního ceremoniálu galavečera cen 23. Českého lva.

Funkový guru Maceo Parker vystoupí v neděli v Lucerna Music Baru

05.03. 23:39

Praha - V neděli 6. března se v Lucerna Music Baru představí saxofonista Maceo Parker se svou kapelou. Bude to již 22. koncert tohoto skvělého umělce v rámci AghaRTA Prague Jazz Festivalu.

Barbora Poláková získala Zlatou desku Supraphonu a tři nominace na ceny Anděl

04.03. 22:12

Praha - Loňský eponymní debut Barbory Polákové pořádně víří vody tuzemské hudební scény i několik měsíců po svém vydání. Populární zpěvačka a herečka za něj byla na prvním ze tří vyprodaných křtů v pražské Malostranské besedě oceněna ve středu 2. března Zlatou deskou Supraphonu, v hlasování…

VIDEO: Film Já, Olga Hepnarová expanduje do zahraničí

04.03. 13:22

Praha - Po Velké Británii a Irsku mají zájem i distributoři v USA, Kanadě nebo Brazílii.

Virus zika se šíří. První případ oznámen na Kubě

02.03. 17:00

Havana - První případ nákazy virem zika hlásí také Kuba. Nemoc, která je nebezpečná pro těhotné ženy, byla diagnostikována u venezuelské studentky medicíny, jež do země přijela 21. února.

Pražský koncert Rihanny se přesouvá

02.03. 00:47

Praha - Populární R&B zpěvačka Rihanna vystoupí v červenci letošního roku v Praze. Avšak z technických důvodů jsou pořadatelé nuceni její koncert přesunout do jiné koncertní haly.

Sázavafest 2016 láká na hvězdy hudebního i divadelního nebe

01.03. 11:08

Světlá nad Sázavou - 16. ročník Sázavafestu drží laťku stále hodně vysoko. Přichystal nejen zahraniční interprety, ale také to nejlepší z československé hudební scény. Mimo jiné se na festivalu představí herci z Hudebního divadla Karlína bude se rozhodně na co těšit.

Oscar 2016? Nejlepším filmem je Spotlight a dočkal se poprvé i DiCaprio

01.03. 07:50

Los Angeles - V noci na pondělí se uskutečnilo prestižní 88. předávání Cen filmové akademie. Oscaři jsou nepochybně ohromnou společenskou událostí a letos tomu nebylo jinak. Jednou z nejočekávanějších cen byla ta za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, na kterou se už dlouhou dobu tipoval…

Fotogalerie