reklama

Roli amerického průmyslníka Jeana Paula Gettyho místo Spaceyho ztvární kanadský herec Christopher Plummer. Podle agentury AP již Plummer začal s natáčením. K práci na filmu se budou muset vrátit například i herci Mark Wahlberg a Michelle Williamsová.

Premiéra nového thrilleru natočeného podle skutečné události měla být původně 16. listopadu. Kvůli aféře kolem Spaceyho ale byla odložena. Aktuální termín 22. prosince by chtěl Scott dodržet.

Spacey, který patří k největším hollywoodským hvězdám, se v posledních týdnech stal terčem mnoha obvinění, že v minulosti sexuálně obtěžoval mladé herce a další lidi spojené s hereckou profesí. Jako první ho obvinil o dvanáct let mladší americký herec Anthony Rapp, jehož se prý Spacey pokusil svést před třemi desítkami let.

Spacey ve svém prohlášení uvedl, že si na incident kvůli podnapilosti nepamatuje, za údajně nevhodné chování se nicméně kolegovi omluvil. Zároveň se přiznal ke své homosexuální orientaci, což popudilo některé zástupce gay komunity, podle nichž se takto snažil odpoutat pozornost od obvinění. Po Rappovi o své nepříjemné zkušenosti se Spaceym hovořili další herci či někdejší zaměstnanci londýnského divadla Old Vic, kde Spacey od roku 2004 do roku 2015 působil jako umělecký ředitel.