Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezinárodní televizní ceny Emmy získali britští herci Branagh a Frielová

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Prestižní mezinárodní cenu Emmy za nejlepší herecký výkon získali Britové Kenneth Branagh a Anna Frielová. Galavečer se konal v pondělí v New Yorku. Zatímco cenu Emmy mohou dostat pouze americké televizní pořady, mezinárodní Emmy porota uděluje televizní tvorbě zahraniční.

Branagh, který si zahrál mimo jiné v populární sérii filmů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, ocenění Emmy získal za ztvárnění švédského detektiva Kurta Wallandera v populárním seriálu britské BBC Wallander.

Frielová, kterou čeští diváci znají nejspíše z role hraběnky Alžběty Báthoryové ve filmu Bathory slovenského režiséra Juraje Jakubiska, si odnesla ocenění za roli v britském seriálu Marcella.

Mezinárodní cenu Emmy získal například také norský seriál Mamon (Mammon), německá minisérie Braunovi (Familie Braun), turecká telenovela Nekonečná láska (Kara Sevda) či britský dokument Exodus: Naše cesta do Evropy (Exodus: Our Journey to Europe), který se věnuje migrační krizi z roku 2015.

Témata:  Kenneth Branagh filmy kultura Cena Emmy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy