Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Legendární Olympic oslavil 55 let. Koncert v O2 areně sledovalo 10 tisíc lidí

PetrJanda
PetrJanda
Foto: Korzo

Praha - Skupina Olympic v čele s kytaristou a zpěvákem Petrem Jandou si připomněla 55 let své existence. Sobotní koncert v zaplněné O2 areně zahájil nástup mažoretek a dechové hudby, v jejíž úpravě zazněl hit z poloviny 60. let Dej mi víc své lásky.

Na pódiu se symbolem čísla 55 pod třemi projekčními plochami zazněly nejznámější písně Olympiku. Vystoupení sledovalo přibližně 10 tisíc návštěvníků. "Hrajeme padesát pět let. Nikdy jsme nevěřili, že se to dá. Výroční koncert si chceme pořádně užít a už teď se těšíme na šedesát," řekl Janda.

Na více než dvouhodinového koncertu, při němž Olympic doplnili hostující hudebníci, se posluchači dočkali známých skladeb jako Osmý den, Taky jsem se narodil bos nebo Želva. Janda v úvodu připomněl, že kapela v roce 2015 skupina dokončila trilogii nahrávek a po předchozích albech Souhvězdí šílenců a Souhvězdí drsňáků vydala Souhvězdí romantiků. "Tyto desky nám postupně pokřtili kardiolog, urolog a psycholog. "Plánujeme, že nám následující nahrávku pokřtí patolog," rozesmál diváky Janda.

Součástí koncertu bylo i symbolické předání paliček, které převzal od syna zemřelého bubeníka Milana Peroutky Martin Vajgl. Devětačtyřicetiletý Peroutka náhle zemřel v květnu 2013. Mezi dalšími hosty byla například Petra Janů, která s Jandou zazpívala úspěšný duet Jedeme dál.

Vzpomínkového koncertu se zúčastnili také bývalí členové Olympiku Pavel Chrastina, Ladislav Klein a František Ringo Čech, kteří za doprovodu projekce archivních fotografií připomněli staré období kapely písněmi Vzpomínka plíživá a Z bílé černou. Současná sestava Olympiku zase zavzpomínala na 80. léta, kdy Olympic zaznamenal úspěch s alby Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř.

Témata:  Skupina Olympic Petr Janda hudba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy