reklama

Internetem virálně koluje video, na kterém je dle některých názorů zachycen mimozemský tvor. Na záběrech a fotografiích můžeme vidět postavu podobnou člověku, jak se vznáší vysoko v oblacích. Video se ihned stalo hitem a v současnosti už má přes 50 000 shlédnutí. Dle jedněch názorů jde o technicky vyspělého návštěvníka z vesmíru. Jiní lidé zase tvrdí, že vysvětlení je mnohem prozaičtější.

„Mimozemšťané mají obavu, protože lidstvo za poslední dobu uskutečnilo mnoho letů do vesmíru.“ říká samozvaný expert na UFO Pedro Ramirez pro Fox News. Podle něj jde o první takové pozorování v roce 2018. „Jde o důkaz, že mimozemšťané mají o naši planetu zájem.“ dodává. Ne všichni jsou ale toho názoru, že se jedná o skutečnou mezigalaktickou návštěvu. Část internetové komunity, která se podobnými videi zabývá, tvrdí, že jde o podvrh.

zdroj: YouTube

Existuje ale ještě jedna možnost. Ve Spojených státech i v Mexiku, kde bylo pořízeno právě toto video, jsou velmi populární héliem plněné balónky filmových postav v životní velikosti. Často jsou k vidění například stormtroopeři ze série Star Wars. A na serveru YouTube také existuje řada videí, na kterých se stormtrooper zkrátka uvolní z provázku a je unášen větrem kamsi do krajiny. A dle mnohých názorů se právě v případě tohoto videa jedná o „prchajícího“ stormtroopera.