Kultura

Tom Cruise

Tom Cruise bude spolupracovat s NASA. Kolem nového filmu jsou tajnosti

Kultura

Při natáčení nového filmu s Tomem Cruisem bude na palubě Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) pomáhat Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA). Na twitteru se o tom zmínil šéf americké vesmírné agentury Jim Bridenstine. O chystaném akčním snímku známého herce se zatím mnoho neví, rozhodně ale nemá jít o další Mission: Impossible.

Koncert, ilustrační foto

Letní festivaly nebudou. Masters of Rock a Colours of Ostrava se přesouvají

Kultura

Festival Colours of Ostrava letos kvůli epidemii koronaviru a opatřením proti jeho šíření nebude. Pořadatelé ročník přesouvají na rok 2021. Vstupenky zůstávají v platnosti. Stejný osud s největší pravděpodobností potká asi i taneční festival Beats for Love. ČTK to dnes po prohlášení ministra kultury Lubomíra Zaorálka, který oznámil, že tisícihlavé akce letos v létě nebudou, řekli ředitelé obou festivalů Zlata Holušová a Kamil Rudolf. Obě akce navštěvují desítky tisíc lidí a řadí se mezi největší v Česku.

Hudba

Zemřel zpěvák Kenny Rogers (†81), legenda country

Kultura

V 81 letech zemřel americký zpěvák, pianista a kytarista Kenny Rogers, hvězda country hudby, jehož písně se umisťovaly vysoko také v popových hitparádách. Podle agentury AP to dnes oznámil jeho agent. Rogers se zřejmě proslavil nejvíc písní o válečném veteránovi Ruby, Don't Take Your Love to Town, kterou pod názvem Ruby, nechtěj mi lásku brát měl v repertoáru i český zpěvák Pavel Bobek.

Jan Hrušínský

Tvrdá opatření proti koronaviru: Zavírají se kina a divadla. Hrušínský tepe Babiše

Kultura

Představení okamžitě až do odvolání zrušila některá pražské divadla s kapacitou sálu přes 100 diváků. Reagují na dnešní rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která zakázala pořádaní akcí, jichž by se mohlo zúčastnit právě více než 100 lidí. Ruší se některé premiéry filmů a na ně navazující distribuce. Do kin tak třeba zatím nepřijde film 3Bobule, který měl mít premiéru ve středu.

Film, ilustrační foto

Kultura

Zemřel herec Max von Sydow. Proslavily ho filmy Sedmá pečeť či Hodina vlků

Ve věku 90 let zemřel v neděli slavný švédsko-francouzský herec Max von Sydow. S odvoláním na umělcovu manželku Catherine o tom dnes informoval server Paris Match. Von Sydow se proslavil především díky spolupráci se švédským režisérem Ingmarem Bergmanem. Hrál v jeho filmech Sedmá pečeť, Lesní jahody či Hodina vlků.

Ilustrační foto

Koronavirus: Předpověděl spisovatel Koontz budoucnost? ptá se list The Guardian

Kultura

Uživatelé sociálních sítí se nestačí divit podobnosti mezi epidemií koronaviru a knihou amerického spisovatele Deana Koontze. Obálka jeho románu z roku 1981 The Eyes of Darkness (Oči temnoty), ve kterém se vyskytuje motiv smrtícího viru Wu-chan-400 pocházejícího z čínského Wu-chanu, má už desetitisíce sdílení na facebooku.

Anglický zpěvák Elton John

Elton John v slzách. Během koncertu se mu stala strašná věc

Kultura

Britský zpěvák Elton John byl donucen přerušit svůj koncert na Novém Zélandu. Viditelně zklamaný hudebník přišel během nedělního vystoupení na stadionu v Aucklandu o hlas. Již na začátku koncertu přítomné informoval o tom, že mu lékaři diagnostikovali zápal plic.

Hudba

Kultura

Zemřel Ivan Král (†71). Uznávaný český hudebník dobyl USA

Informaci o úmrtí českého hudebníka Ivana Krále ve Spojených státech v neděli potvrdil s odvoláním na Královu ženu hudebník Greg Jarvis z kapely Flowers of Hell. Jarvis na svém twitteru zveřejnil tiskovou zprávy Královy partnerky Cindy Hudsonové, podle které hudebník podlehl rakovině ve svém domově ve státu Michigan ve věku 71 let.

Hudba, ilustrační foto

Grammy: Nejvíc cen má Billie Eilish, převálcovala slavné zpěvačky

Kultura

Udílení amerických hudebních cen Grammy dnes ovládla osmnáctiletá americká zpěvačka a skladatelka Billie Eilishová. Zvítězila ve všech čtyřech hlavních kategoriích: cenu si odnesla za nejlepší album roku, nejlepší píseň, nejlepší nahrávku i za objev roku, uvedla agentura Reuters.

Madonna

Madonna opět zklamala fanoušky, ruší další koncert

Kultura

Americká zpěvačka Madonna zrušila londýnský koncert naplánovaný na pondělí. Fanouškům na instagramu vysvětlila, že její zdravotní problémy přetrvávají od zahájení turné Madame X a že jí lékaři doporučili několik dní klidu.

Film, ilustrační foto

Zemřel herec Terry Jones, člen legendárních Monty Python

Kultura

V 77 letech zemřel britský herec Terry Jones, známý zejména z komediální skupiny Monty Python. S odkazem na dnešní sdělení jeho agenta a rodiny to píší zahraniční agentury. Jones pocházel z Walesu a kromě herectví se věnoval také režírování a historii filmu. Režisérem byl například u známého montypythonovského filmu Život Briana. Jones dlouhodobě trpěl frontotemporální demencí.

Film, ilustrační foto

Kultura

Oscar 2020. Nejvíc nominací získal Joker, želízko v ohni má i Česko

V kategorii krátký animovaný film byl na filmového Oscara nominován krátkometrážní snímek Dcera studentky pražské Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění (FAMU) Darji Kaščejevové (Daria Kashcheeva). Bylo to dnes oznámeno v Los Angeles. Autorka zvolila pro svůj film unikátní výtvarnou formu, kdy pomocí ruční kamery, což je u loutkového filmu novátorská technika, docílila velmi realistických záběrů.

Zpěvák Justin Bieber

Rána pro fanoušky. Zpěvák Justin Bieber je těžce nemocný

Kultura

Kanadský zpěvák Justin Bieber, který patří mezi největší popové hvězdy současnosti, na svém instagramovém profilu informoval, že trpí na lymskou boreliózu a má mononukleózu. Uvedl, že má za sebou pár těžkých let, ale že se mu dostává správné léčby a dává se dohromady.

Předávání Zlatých glóbů

Překvapení na Zlatých glóbech: Válečné drama 1917 porazilo favorizované filmy

Kultura

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy