Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Brně dnes začíná nový festival Serial Killer, zaměřuje se na seriály

Brno, pohled ze Staré radnicena hrad Špilberk
Brno, pohled ze Staré radnicena hrad Špilberk
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno - Premiérová projekce prvních dvou dílů českého seriálu Most! zahájí dnes v Brně první ročník festivalu seriálové tvorby Serial Killer.

Cílem festivalu je prolomit rozšířené přesvědčení, že seriál je nenáročná "gaučová" zábava pro domácí pohodu.

Festival na plátna kin přenese zajímavé seriálové počiny, ukáže novinky z televizní a internetové produkce, nastíní budoucí trendy. Potrvá do 5. května.

"Věříme že prolomíme očekávání publika, že není možné ukazovat televizi v kině," uvedla zakladatelka festivalu Kamila Zlatušková, někdejší producentka České televize a bývalá proděkanka FAMU. Zdůraznila, že na program se dostávají jen kvalitní ukázky seriálové tvorby. Festival chce podpořit originální počiny a nové formáty.

V soutěžní části se utkají ve dvou kategoriích televizní a on-line projekty ze střední a východní Evropy. Navíc se lidé mohou těšit na špičkové seriály ze západní produkce, nebudou chybět ani novinky z HBO či Netflixu. Zvláštní pozornost věnuje pilotní ročník festivalu dánské tvorbě.

"U většiny seriálů promítneme dva díly, zároveň máme několik titulů, které pustíme kompletní," popsal programový ředitel Jiří Flígl.

Témata:  Brno festivaly Serial Killer seriály

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy