reklama

"Není to nic vážného. Charles Aznavour si zlomil pažní kost," řekla mluvčí. Zda se zpěvák stále nachází v nemocnici, kam byl po zranění převezen, nebo už se vrátil do svého domu v Mouriés nedaleko Arles na jihovýchodě Francie, mluvčí dnes odpoledne říci nedokázala.

Aznavour na konci dubna zrušil kvůli silné bolesti zad koncert v Petrohradu. Akce byla vzhledem k jeho nabitému programu odložena až na duben příštího roku.

Slavný pařížský zpěvák, skladatel, pianista a herec se narodil 22. května 1924. Své 94. narozeniny by měl oslavit během turné v Japonsku, které je naplánováno na 21. až 23. května. Následovat by měla vystoupení v v Itálii, Británii, Španělsku a Německu.

Aznavourův otec byl Armén původem z Gruzie a matka Arménka z Turecka. Rodiče krátce po tureckém masakru v roce 1915 uprchli z Arménie do Francie. Uměleckou kariéru začal Aznavour na počátku 40. let, později mu pomohla slavná Edith Piaf. Už v polovině minulého století zpívaly jeho písně největší francouzské hvězdy. Vrchol se dostavil v 60. letech, kdy vznikla většina jeho hitů.

Aznavour složil nebo se podílel na složení více než 1300 písní a prodal na 180 milionů hudebních nosičů. Kromě toho také hrál ve více než šesti desítkách filmů.