Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze dnes vystoupí legendární Rolling Stones, předkapelu jim dělá Pražský výběr

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Legendární britská skupina Rolling Stones dnes vystoupí na letišti v pražských Letňanech. Koncert bude součástí evropské části jejího turné No Filter, které zahájila 17. května v Dublinu.

Rockoví matadoři zahrají v obvyklém složení Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood. Koncert, na němž se čekají desetitisíce návštěvníků, si vyžádá dopravní omezení.

Brány areálu se otevřou ve 14:00, v 18:00 vystoupí švýcarská rocková kapela Gotthard, o hodinu později přijde na řadu Pražský výběr. Rolling Stones začnou hrát okolo 20:30. Vystoupení se uskuteční za každého počasí. Pořadatelé upozorňují, že v Letňanech nebude možnost parkování. Návštěvníci koncertu musí použít městskou hromadnou dopravu. Provoz metra bude prodloužen o hodinu, koncert skončí okolo 23:00.

V Česku "Stouni" vystoupili pětkrát, naposledy v roce 2007 v Brně v rámci turné A Bigger Bang. První jejich vystoupení v tehdejším Československu se uskutečnilo 18. srpna 1990 na Strahovském stadionu v Praze. Monstrózní koncert se konal pod patronací choti prezidenta Václava Havla Olgy a výtěžek z něj byl určen pro její nadaci Výbor dobré vůle.

Kapelu Rolling Stones, která vznikla v roce 1962, proslavily hity jako Angie, Wild Horses, Memory Motel, Honky Tonk Women, nebo (I Can't Get No) Satisfaction. Její první album vyšlo v roce 1964.

Témata:  Praha skupina Rolling Stones hudba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy