reklama

Svoji hodinovou show skupina zahájila akustickou skladbou Cesta, se kterou se v minulosti s publikem spíše loučila. Poté zahrála přes desítku hitů včetně písní z posledního studiového alba Srdcebeat a pásmo úprav úspěšných skladeb svých kolegů. Nechyběly pyrotechnické efekty.

Sedmičlenná kapela v současné sestavě funguje 17 let. "Jsme jako jeden fotbalový tým, v němž má každý svoji pozici, kterou plní," uvedl pro ČTK před časem lídr Richard Krajčo, který s kapelou na letošní prázdniny opět připravil sérii akcí nazvaných Kryštof Kemp.

Závěrečný den akce, která ve své dramaturgii na třech pódiích sází na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů, zahájili první vystupující již v 10:00. Krátce po poledni stále narůstají počet fanoušků pod pódiem potěšili svými hity slovenští No Name. Lídr skupiny Igor Timko připomněl, že 1. listopadu koncertem v karlínském Foru oslaví 20 let své činnosti. Syrovou hardrockovou show, při které místo konfet nad hlavami posluchačů létaly role toaletního papíru, nabídla karvinská Doga, kterou na jevišti vystřídala slovenská Metalinda. Svým velkým hitem Šrouby a matice své vystoupení zakončila kapela Mandrage a po mnoha letech návrat na pódium oslavila formace -123 minut.

S velkým ohlasem se setkala i vystoupení kapel UDG nebo Sto zvířat. Přidávat musel i Richard Müller, přestože vzhledem ke zdravotním potížím absolvoval vystoupení vsedě.

Podle policistů Votvírák během dvou dnů navštívilo přes 80.000 lidí, o deset tisíc více než loni.

Zatím policie nezaznamenala žádné závažné problémy v dopravě. Zaznamenali jen několik případů řízení pod vlivem alkoholu. Na areál a jeho okolí dohlíželo 258 policistů.