Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Nová česká romantická komedie Pohádky pro Emu má první teaser

Ondřej Vetchý, Ema Švábenská a Aňa Geislerová ve filmu Pohádky pro Emu
Ondřej Vetchý, Ema Švábenská a Aňa Geislerová ve filmu Pohádky pro Emu
Foto: Vojtěch Resler

Praha - Nová romantická komedie Pohádky pro Emu v hlavních rolích s Aňou Geislerovou a Ondřejem Vetchým představuje první záběry v novém teaseru. V současné době vstupují práce na filmu do další fáze postprodukce, kdy mimo jiné vzniká také hudba. Novou píseň speciálně pro film složí a nazpívá Michal Hrůza.

Režisér Rudolf Havlík ve svém druhém celovečerním snímku Pohádky pro Emu představí téma hledání lásky a štěstí. Ale ne vždy je vše zadarmo, v tomto případě hlavní rdina platí ztrátou svého pohodlí a musí podstoupit nečekané dobrodružství. Avšak možná právě situace, která se zdá být na začátku neřešitelná, může člověka dovést k tomu opravdovému pohádkovému štěstí.

„Chtěli jsme laskavý, milý příběh, který pohladí, dojme a dá naději, chtěli jsme film o tom, že vás mohou potkat skvělé věci, i když to na počátku vypadá jako největší malér v životě a jsme rádi, že se to s Pohádkami po Emu podařilo," říká o filmu producentka Dana Voláková.

Hlavní hrdina Petr Miller žije a pracuje dlouhou dobu v Londýně. Jeho zaběhnutý život jednoho dne přeruší zpráva z Prahy, kterou vak nejdřívě považuje za omyl nebo špatný vtip. Podle zprávy je otcem osmileté Emy, její matka měla nehodu a on je pro Emu jedinou šancí, aby nemusela jít do dětského domova. Petrovi soužití s dcerou, o které doposud neměl ani tušení, obrátí život vzhůru nohama. Kromě toho Petra čekají další nelehké úkoly. Musí přesvědčit sociálku, že roli rodiče zvládne, a proto je nutné najít pro Emu matku. I když na lásku dávno přestal věřit, zázraky se občas dějí.

„Z Ondřeje a Anny jsem měl od začátku velký respekt. Přece jen jsou zodpovědní za spoustu filmů a já si jich obou velice vážím," říká o hlavních protagonistech režisér Rudolf Havlík. „A spolupráce byla naprosto profesionální. S Ondřejem jsme se stali přáteli a já jsem rád, že s ním můžu strávit nějaký čas i nadále a hodně se od něj naučit. Na place jsme si to užívali a je fakt, že většinu dní jsme strávili tím, že jsme se pořád jen něčemu smáli. Věřte mi, potom se hned jinak pracuje. Dává to smysl. Zjistili jsme, že jsme oba strašní cíťové, protože nás spousta scén dojímala. Naštěstí se vždycky objevila Anna a řekla nám, ať neděláme blbosti a jdeme točit. Práce s oběma byla naprosto profesionální a sledovat ty dva, jak dokáží na svých postavách pracovat a přemýšlet o nich, je ohromně motivující," dodává Havlík.

Kromě Ondřeje Vetchého a Ani Geislerové se v titulní dětské roli představí Ema Švábenská, dále Vilma Cibulková, Anna Polívková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Oldřich Vlach, Jana Bernášková a další.

Film Pohádky pro Emu vstoupí do českých a slovenských kin 3. listopadu. 2016. 

 

Témata:  film Pohádky pro Emu Ondřej Vetchý Aňa Geislerová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy