reklama

Den co den usedaly desetitisíce Čechů k televizi, aby sledovali další díl sci-fi sitcomu o mimozemském návštěvníkovi, který přistál v garáži rodiny Tannerových. Alf si získal srdce diváků svým humorem a a vlídnou až satirickou povahou. 

Postavu si přitom původně vymyslel Paul Fusco, který ji používal ke strašení svých děti. S producenty Bernnie Brillsteinem a Tomem Patchettem ale následně rozhodli, že komediální seriál by mohl mít přecejen větší úspěch než hororový námět a poté, co s ním oslovili Brandona Tartikoffa z NBC, dostal mimozemský návštěvník zelenou.

Dodnes se přitom vedou spory o jeho jméno. Alf má být akronym z označení "astronaut lunární flotily", v originále "Alien Life Form". Hudební skladatel Alf Clausen, který složil hudbu k seriálu, ale tvrdí, že postava byla nazvána podle jeho křestního jména.

Věčně sarkastický a nenasytný mimozemšťan (jednou přiznal, že má osm žaludků) se na obrazovky podíval v celkem 102 epizodách a zatímco v USA se vysílal od roku 1986 do roku 1989, u nás běžel až v letech 1994-1997. Poté přišel díl s číslem 102, nazvaný Loučení, na jehož konci jsme se mohli dočíst titulek "Pokračování příště". Žádné pokračování ale už nikdy nepřišlo...

Proč seriál ze dne na den skončil a co má označovat onen záhadný titulek v názvu dílu, který sám o sobě naznačuje, že jde o finále seriálu, dodnes nikdo neví. Jena z teorií tvrdí, že seriál chtěla ukončit stanice NBC, s čímž producenti nesouhlasili, a proto do posledního dílu přidali onen titulek.

Produkce za pokračování seriálu lobovala tak dlouho, až vznikl televizní film Alf versus U.S. Army. Ten měl být důkazem toho, že seriál neměl být ukončen a měl pokračovat, neboť jeho tvůrci měli stále spoustu nápadů. Navzdory jejich snaze ale film nebyl moc úspěšný a fanoušci ho zavrhli.

Nyní se ale zřejmě svítá na lepší časy. Americký portál TV Line uvedl, že se začne pracovat na rebootu, jakmile se najde hlavní scénárista projektu. Jestli se do seriálu opět zaangažuje tvůrce postavičky Paul Fusco ale zatím není jisté.