Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tim Storms. Nejlepší zpěvák na světě, o kterém jste pravděpodobně nikdy neslyšeli

Tim Storms
Tim Storms
Foto: Tim Storms Archive

Existuje nespočet žebříčků, které porovnávají zpěváky a zpěvačky z celého světa a určují, kdo z nich je nejlepší. V těch nejuznávanějších, které prezentuje například prestižní magazín Rolling Stones, většinou vyhrává Michael Jackson nebo Freddie Mercury. Držitelem světového rekordu je ale paradoxně málo známý Tim Storms.

Oba výše zmínění zpěváci bezesporu patří mezi ty nejpopulárnější v historii, jejich hlas je ale nepředurčuje k tomu, aby byli zároveň těmi nejlepšími. Oba sice měli úctyhodný hlasový rozsah čítající až čtyři oktávy, najdeme ale zpěváky, kteří jsou na tom ještě lépe.

Například Michael Holbrook Penniman, známý pod pseudonymem Mika, má rozsah 5 oktáv. Tím dodnes udivuje lékaře z celého světa a patří mezi ty nejlepší zpěváky vůbec, ani on ale není tím nejlepším.

Tím nejlepším zpěvákem na planetě je americký operní zpěvák Tim Storms. Jeho hlasový rozsah je neuvěřitelný, dosáhne totiž 10 oktáv, za což si vysloužil zápis do Guinnessovy kniha rekordů. Druhý světový rekord drží za nejhlubší vydaný tón, který kdy nějaký člověk dokázal zazpívat.

Storms se zaměřuje především na klasickou hudbu a operní zpěv, proto není tak známý, přesto dokáže zazpívat písně, které nikdo jiný na světě. Jak to dokáže? To bylo lékařům dlouho záhadou. Nakonec zjistili, že má dvakrát tak dlouhé hlasivky oproti obyčejným lidem, které se navíc mohou pohybovat tak jako u nikoho jiného.

Některé zdroje mylně uvádějí jako nejlepšího zpěváka světa Mika Pattona. Zpěvák slavné skupiny Faith No More ale dosáhne "pouze" na šest oktáv, což z něj činí druhého nejlepšího zpěváka na světě, ale díky svému zaměření jde o nejlepšího zpěváka populární hudby.

Témata:  Tim Storms

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy