reklama

Most! se stal nejúspěšnějším komediálním seriálem České televize poslední doby. Například Trpaslík, který rovněž režíroval Jan Prušinovský a scénář napsal Petr Kolečko, měl před dvěma lety průměrnou sledovanost 944.000 lidí. Čtvrtá hvězda se v roce 2014 dostala na průměr 923.000 diváků.

Sledovanost Mostu ale byla výrazně nad milionem diváků od prvního dílu a postupně se zvyšovala. Poslední díl seriálu Most! vidělo dokonce 1,61 milionu lidí, a to i přesto, že běžel mimo obvyklý vysílací čas.

Režisér Jan Prušinovský, ale ani hlavní protagonisté jako například Martin Hofmann se netají tím, že si tak úspěch vůbec nepřipouštěli, jejich dílo ale Češi zbožňují a volají po druhé řadě. Ta by se vzhledem k vysokým číslům sledovanosti ostatně nabízela sama.

Smutnou zprávou pro všechny příznivce je, že druhá řada seriálu pravděpodobně natočená nebude. Uvedla to v reportáži z Mostu Česká televize s tím, že tvůrci seriálu zastávají názor, že v nejlepším se má přestat. Druhá řada proto zatím není v plánu a s největší pravděpodobností tak nevznikne.