reklama

Hoffman od roku 2006 nevystupoval na veřejnosti, ale hudbě se věnoval dál, uvedl Blesk.

Pražský rodák Hoffmann, který studoval hru na housle a později i zpěv, začínal v amatérské dixilandové skupině. Zahrál si i v divadle Semafor. V roce 1968 stál u zrodu country skupiny White Stars, jejímiž členy byli mimo jiné hráč na foukací harmoniku Tomáš Linka a hráč na bendžo Ivan Mládek. Skupina zanikla v roce 1970 poté, co Hoffmann s Linkou přešli do kapely Greenhorns, později známé jako Zelenáči.

zdroj: YouTube

Ve skupině Greenhorns působil společně s další legendou české country hudby Michalem Tučným. Zde se stal jedním z tvůrců úspěšného tažení skupiny, na kterou v dobách největší slávy chodily do vyprodaných sálů tisíce lidí. Písničky, které Hoffmann v kapele zpíval, opatřoval vlastními texty, některé i sám složil.

V roce 1990 se Greenhorns rozpadli a Hoffmann spoluzaložil kapelu, která se přechodně jmenovala Noví Zelenáči, později opět Zelenáči. V roce 2004 byl Hoffmann oceněn za celoživotní přínos country hudbě. Cenu mu udělila brněnská společnost Association For Main Scene Of Country Music.