reklama

Herec „zemřel pokojně v úterý odpoledne ve svém domě v Lakeville v Connecticutu ... se svou manželkou Amy Wrightovou a dcerami Katie Tornovou a Angelikou Pageovou po boku,“ oznámil zástupce herce.

Rip Torn, vlastním jménem Elmore Rual Torn, byl herecký veterán, u filmu strávil neuvěřitelných 65 let. Debutoval v roce 1956 ve snímku Baby Doll. Oblíbený byl nejen u filmových a seriálových fanoušků, ale také u kritiků.

Výrazný herec se prosazoval především v komediích. Nezapomenutelnou roli si střihnou v crazy komedii Vybíjená: Běž do toho na plný koule, kde se objevil jako trenér Patches O'Houlihan.

Jeho nejslavnější rolí je ovšem Zed v prvních dvou dílech série Muži v černém, kde si zahrál po boku Willa Smitha (50) a Tommyho Lee Jonese (72). Právě Will Smith smrt svého kolegy okomentoval velmi stručně slovy: „R.I.P. Rip."

Ria Torn měl dlouhodobě problémy s alkoholem a jeho opilecké skandály jej nakonec o roli Zeda připravily. Měl se totiž objevit i ve třetím dílu série, kvůli opakujícím se problémům ale nakonec o roli přišel.

Herec se v roce 2010 pod vlivem alkoholu v nočních hodinách vloupal s nabitou zbraní do banky v Lakeville. Byl tak opilý, že tam usnul. Policii následně tvrdil, že byl tak mimo, že si myslel, že je doma. Do problémů se zákonem se dostal i o čtyři roky později, když řídil pod vlivem alkoholu.

Rip Torn byl bratrancem herečky Sissy Spacek, kterou přivedl k herectví. Ženatý byl celkem třikrát - čtyři roky byla jeho ženou Ann Wedgeworthová, se kterou měl jedno dítě. Po rozvodu si vzal herečku Geraldine Pageovou, se kterou žil až do její smrti v roce 1987, spolu vychovali dceru a dva syny. Do třetice se jeho manželkou stala další herečka Amy Wrightová, se kterou má dvě dcery.