Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalifornie chce natáčení filmů znovu povolit od 12. června

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Po přibližně tříměsíční přestávce vynucené pandemií nemoci covid-19 chce guvernér amerického státu Kalifornie Gavin Newsom od 12. června filmovým štábům povolit znovu začít s natáčením. Dnes o tom informovala agentura DPA.

Podle sdělení kalifornských úřadů budou ale muset místa, na nichž se budou filmy a televizní pořady natáčet, splňovat celou řadu podmínek. V daném okrese nesmí počet případů koronaviru překračovat stanovený limit, musí tam být dostatečné testovací kapacity a produkční týmy budou muset dodržovat přísná hygienická pravidla.

Začátkem týdne zástupci filmových studií a odborů představili podrobný plán pro návrat k natáčení. Doporučili, aby herci často podstupovali testy na koronavirus, aby filmaři dodržovali bezpečné rozestupy a nosili roušky. Místo tradičních švédských stolů s občerstvením se mají rozdávat předem zabalená jídla. A na místě má být i člověk, který bude kontrolovat, zda všichni předepsané podmínky dodržují.

DPA připomíná, že filmový a zábavní průmysl ve Spojených státech se v posledních měsících prakticky zastavil. Aby se mezi sebou lidé nestýkali, bylo přerušeno natáčení například filmu Mission: Impossible 7, nové verze disneyovské pohádky Malá mořská víla, v níž v hlavní roli hraje Halle Baileyová, nebo dalšího dílu Jurského parku. Kvůli šíření koronaviru byla odložena také řada filmových premiér.

V lidnatém státu Kalifornie se koronavirem nakazilo asi 123.000 lidí, z nichž přibližně 4500 zemřelo.

Témata:  Hollywood

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy