Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koncem října bude v šesti evropských zemí přístupná HBO Max, v ČR příští rok

HBO Max
HBO Max
Foto: WarnerMedia

Od 26. října bude v šesti evropských zemích - ve Španělsku, Norsku, Švédsku, Dánsku, Finsku a v Andoře - přístupná americká streamovací televize HBO Max. Do dalších 14 zemí včetně Česká republiky a Slovenska se vydá příští rok.

Dnes to oznámil provozovatel služby, společnost WarnerMedia z telekomunikační skupiny AT&T. Detaily ohledně ceny předplatného a obsahu podnik zveřejní v říjnu. HBO Max nabízí divákům ve Spojených státech ke zhlédnutí mimo jiné seriály Harry Potter, Hra o trůny nebo Teorie velkého třesku.

Streamingové služby expandují mimo území Spojených států, protože amerických předplatitelů přibývá pomaleji. Strategicky je přitom důležité, aby byly na novém trhu co nejdříve. Lidé si obvykle sice předplácejí více streamovacích televizí, ale ne všechny. V Evropě bude HBO Max konkurovat Netflixu nebo službě Amazon Prime Video.

WarnerMedia zahájila službu HBO Max na území USA loni a letos v červnu vysílání rozšířila do 39 států v Latinské Americe a v Karibiku, kde je k dispozici levnější varianta už od tří dolarů měsíčně (asi 64 Kč). Evropa je teď následuje, zatím ale není v plánu nabídnout službu ve všech evropských zemích. Mimo dosah prozatím zůstane Německo a Británie. Po uvedení v Evropě bude služba do dvou let spuštěna v 60 dalších zemích.

Společnost AT&T v červenci uvedla, že do konce letošního roku může mít služba HBO Max 70 až 73 milionů předplatitelů. Dříve tento počet odhadovala na 67 a 70 milionů.

Témata:  HBO

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy