Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tom Cruise bude spolupracovat s NASA. Kolem nového filmu jsou tajnosti

Tom Cruise
Tom Cruise
Foto: Paramount Pictures

Při natáčení nového filmu s Tomem Cruisem bude na palubě Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) pomáhat Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA). Na twitteru se o tom zmínil šéf americké vesmírné agentury Jim Bridenstine. O chystaném akčním snímku známého herce se zatím mnoho neví, rozhodně ale nemá jít o další Mission: Impossible.

"NASA je nadšená, že může spolupracovat s Tomem Cruisem na filmu na palubě Mezinárodní vesmírné stanice! Potřebujeme populární média, aby inspirovala novou generaci inženýrů a vědců při uskutečňování ambiciózních plánů NASA," napsal Bridenstine na sociální síti.

NASA is excited to work with @TomCruise on a film aboard the @Space_Station! We need popular media to inspire a new generation of engineers and scientists to make @NASA’s ambitious plans a reality. pic.twitter.com/CaPwfXtfUv

— Jim Bridenstine (@JimBridenstine) May 5, 2020

Hollywoodský portál Deadline jako první v pondělí informoval o možnosti natáčení nového filmu s Cruisem, jehož děj se odehrává ve vesmíru. O chystaném projektu se zatím ví jen pramálo.

Nejsou známy termíny realizace, ani kdo a které společnosti by se měly účastnit, ba ani název. Podle Deadlineu by se měla do projektu zapojit raketová společnost SpaceX, kterou vlastní Elon Musk.

Témata:  Tom Cruise NASA (Národní úřad pro letectví a vesmír) ISS (Mezinárodní vesmírná stanice)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy